Suosikkikirjailijani Neil Gaiman loi Sandman-sarjakuvassaan monia kiinnostavia hahmoja, joista yksi oli hänen tulkintansa paholaisesta, langenneesta enkelistä Luciferista. Mike Carey otti myöhemmin kyseisen hahmon käsiinsä erillisessä julkaisussa ja loi oman tulkintansa sekä taivaan että helvetin hylänneestä paholaisesta, jonka ainoa pyrkimys on irtautua tyystin luojan kahleista.

Vertigon uusintapainos kerää samoihin kansiin alunperin 16 lehtenä ja myöhemmin kahtena graphic novel -kirjana julkaistun materiaalin. Sandman-sarjakuvien tyyliä seuraten tarina ei keskity pelkästään päähahmoonsa, vaan se kerrotaan usein sivuhahmojen näkökulmasta ja kautta. Careyn tarinankerronta on erilaista kuin Gaimanin ja luonnollisesti hänen Luciferinsa hahmona kehittyneempi ja monisyisempi. Lucifer ei viehätä allekirjoittanutta yhtä paljon kuin Sandman, mutta kyseessä on silti erittäin hyvin kirjoitettu sarjakuva.

Taiteellisesti Lucifer seuraa Sandmanin ja usean Vertigon muun sarjakuvan jalanjälkiä siinä, että vaikka suurin osa tarinoista onkin kuvitettu melko perinteiseen supersankarityyliin, osa tarinoista lähtee tyylillisesti eri linjoille ja leikittelee kuvamaailmalla vapaammin. Tyylistä riippumatta kyseessä on joka tapauksessa erittäin hyvin ja kauniisti luotu kuvamaailma, jota lukee mielellään.

Uusintajulkaisu on siis paikallaan ja itse olen tyytyväinen, että tämä deluxe-versio kerää opukset pienempään määrään kirjoja, jotka on helpompi kerätä. Tämä kun on ollut pitkälti syynä siihen, etten ole hankkinyt kyseisiä teoksia omaan hyllyyn aikaisemmin...

Vertigon sivuilla

Wikipediassa