Olen viimein aloittelemassa kevään tv-sarjojen katsomisen. Suomeksi MTV3:n nimellä Kohde esittämä Person of Interest on asetelmaltaan kiinnostava: tietokonenörtti rakentaa koneen etsimään terroristeja, mutta mokomapa menee ja löytää myös tavallisia rikollisa. Kun valtio ei koe tarpeelliseksi reagoida näihin tapauksiin, nörtti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Avukseen hän värvää entisen sotilaan ja agentin, ja yhdessä kaksikko tekee parhaansa auttaakseen niitä, joita auttaa voi. Asiaa monimutkaistaa tosin se, että nörtin takaportti koneeseen antaa kaksikolle vain sosiaaliturvatunnuksen, ei muuta, joten heidän on aina selvitettävä minkälaisesta rikoksesta on kysymys ja kuka oikeastaan on pahis ja kuka hyvis...

Jokainen jakso käsittää toki oman juonensa liittyen viikon pelastettavaan, mutta lisäksi saamme tipoittain lisätietoja parivaljakon menneisyydestä. Sarjan alussa kumpikaan heistä ei tunne toisiaan tai luota toiseen, mutta yhteistyön edistyessä tämä alkaa pikkuhiljaa muuttua. Koska kaksikko työskentelee New Yorkissa, sekaan sotkeutuu luonnollisesti myös pari poliisia: Joss Carter, joka on metsästää rikoksiin sekaantuvaa salaperäistä miestä, ja Lionel Fusco, joka on paha poliisi, jolta agenttimme kiristää tietoja.

Sarjan hahmot ovat kiinnostavia ja monitahoisia. Jokaisella on omat traumansa ja motiivinsa, joita esitellään pikkuhiljaa yksittäisten tapausten lomassa samalla, kun heidän välisensä suhteet kehittyvät ja monimuodostuvat. Myös yksittäiset tarinat ovat kiinnostavia ja aina ei ole yhtään niin itsestään selvää ketä pitäisi auttaa ja ketä ei. Kokonaisuus siis toimii erittäin hyvin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

MTV3:n sivuilla

Viralliset sivut