Ja jälleen kerran vuorossa Bond-elokuva. Sarjan kuudennessa osassa James Bondia esittää George Lazenby ja minun on pakko myöntää, että en ole koskaan osannut mieltää häntä Bondiksi. Tästä syystä olen aina pitänyt tätä elokuvaa ihan käypänä toiminta/vakoiluleffana, mutta ei ihan Bondina. Silti, varsinkin elokuvan uskalias loppu ansaitsee kiitosta. 

Moni pitää tätä yhtenä parhaimmista Bondeista ja kyseessä on varsinkin sarjan aikaisemmista osista inhimillisin. Vaikka Lazenby ei olekaan uskottava Bond, hän on erittäin uskottava inhimillisenä ja haavoituvaisena agenttina, joka löytää elämälleen viimein sisältöä vain menettääkseen sen traagisesti. 

Toki elokuvan toimintakohtaukset ovat myös toimivia ja juoni itsessään puhdasta Bondia. Kokonaisuus on siks omalta kannaltani vähän kaksijakoinen: toisaalta Lazenby ei vain ole uskottava Bond, mutta elokuva itsessään on hyvä.

Kommenttiraitakokoonpanot jatkuvat boksin lisämateriaalina ja kuunneltava on yhä sekä hauskaa että kiinnostavaa. :) Tällä kertää raitoja oli vain yksi ja materiaali keskittyi elokuvan tekoon, joten yleisön reaktiota Lazenbyyn ei juuri käsitellä, mutta mukana olevat tarinat ja analyysi on itsesään kiinnostavaa. 

Vaikka kyseessä ei siis ole suosikkini, olen ihan tyytyväinen, että projektini ja boksini toivat katsottavaksi myös tämän elokuvan, joka on kuitenkin varsin hyvä genrensä edustaja ja elokuva, joka muuten on jäänyt vähemmälle katsomiselle ainakin omalla kohdallani.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri