Ensimmäinen, alkuperäinen Star Trek -elokuva on aina jakanut mielipiteitä: osa tykkää, osa ei. Itse olen aina ollut siinä joukossa, joka pitää elokuvasta. Kyseessä on kuitenkin kaikin puolin kiinnostava juoni, jossa ratkaisu ei riipu siitä kenellä on kuvainnollisesti tai peräti aivan fyysisesti isoin keppi käsissä. Toki juonessa on joitakin aukkoja ja ehkä elokuva on paikoitellen hieman hitaan oloinen, mutta yleisesti ottaen se on mielestäni paremmasta päästä mitä vastaaviin tulee.

Myös elokuvan musiikki ja tehosteet ovat kiinnostavia, varsinkin jälkimmäiset, kun ottaa huomioon elokuvan iän. Nykyään vaikuttavat tehosteet ovat itsestään selvyyksiä, mutta kuten elokuvan kommenttiraidasta käy ilmi, tuohon aikaan nykyään yksinkertaiselta vaikuttava tehosta on saattanut viedä tuhottomasti aikaa, jotta se on saatu edes jotenkin kutenkin valmiiksi.

Kaiken kaikkiaan pidän elokuvasta, koska se on klassista scifiä, joka pyytää katsojaa ajattelemaan, eikä vain reagoimaan, ja jossa samalla tutkitaan sitä mikä on ja mikä ei ole inhimillistä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri