Viime aikoina on ollut mukavasti erilaisia, kiinnostavia scifielokuvia, joista Looper on yksi. Vuonna 2044 aikamatkustamista ei ole vielä olemassa, mutta 30 vuotta eteenpäin tilanne on toinen. Joe tekee töitä mafialle looperina, palkkamurhaajana, joka tappaa tulevaisuudesta lähetettyjä kohteita. Kaikki on hyvin, kunnes Joelle lähetetään hänen oma vanhempi itsensä tapettavaksi. Bruce Willisin esittämä vanhempi Joe pääsee pakoon, mikä aiheuttaa melkoista päänvaivaa nuoremmalle Joelle ja johtaa ajojahtiin, jolla on yllättävä loppu.

Aikamatkustaminen on aina ollut kiinnostava aihe ja ajatus, mutta yleensä aiheuttaa aina jonkinlaisen pääkivun, kun yritän selvittää miten tarinan logiikka toimii. Onneksi tämä ei ole pakollista puuhaa ja voin aina jättää asian sikseen ja sen sijaan nauttia vain tarinasta. :) Toisaalta se lisää yhden elementin vielä muutenkin jo antoisaan kokemukseen, kun yrittää selvitellä ja pysyä mukana eri tulevaisuuksista ja siitä miten aikamatkustaminen vaikuttaa sekä menneeseen että tulevaan.

Elokuvan keskuksena toimivat nuori ja vanhempi Joe, joten Joseph Gordon-Levitt nuorempana ja Bruce Willlis vanhempana saavat tehdä töitä, jotta homma toimii. Onneksi he myös tekevätkin niin. Vähän meikkiä tekee Gordon-Levittistä aivan uskottavan nuoren Bruce Willisin ja muutenkin nuorempi näyttelijä tekee paljon töitä toisintaakseen vanhemman, ikonisemman Bruce Willisin liikkeitä ja ilmeitä.

Elokuvan loppu jää kuitenkin nuoren Joen harteille ja onkin melkoinen yllätys, jota en nyt tähän hätään lähde spoilaamaan. ;) Elokuvan nähneet ovat olleet kahta mieltä lopusta: joko siitä pidetään tai ei. Itse pidän suuresti.

DVD:n ekstrat rajoittuivat muutamaan poistettuun/vaihtoehtoiseen kohtaukseen ja kommenttiraitaan, mutta kokonaisuudessaan paketti oli hintansa väärti.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Toinen mielipide Leffatykki.comilla