Vuoronperään trillerinä ja draamana myyty elokuva kertoo lentokapteenista (Denzel Washington), joka onnistuu ihmeen kaupalla pelastamaan koneensa, kun se käytännössä putoaa taivaalta, mutta muuttuu sankarista rikolliseksi, kun käy ilmi, että hän oli lentänyt alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena.

Elokuvan alkupuoli lähtee erinomaisesti liikkeelle. Lento ja onnettomuus vetävät hyvin ja niissä näkyy Zemeckisin tausta toimintaelokuvissa. Tehosteet ovat hienot ja realistiset. Valitettavasti elokuvan jälkipuoli onkin sitten aivan toivoton. Tarina haahuilee lentokapteenin henkilökohtaisen draaman ja huumausaineongelman käsittelyn sekä onnettomuustutkinnan välillä ilman minkäänlaista selkeää punaista lankaa.

Kaiken lisäksi elokuvan loppu on täysi floppi, jossa ensin lentokapteenia kuulustellaan pitkät pätkät vain, jotta hänen henkilökohtaiset paljastuksensa saataisiin kerrottua, ja sitten onnettomuuden syyksi osoittautuu tekninen vika. Eli palaamme lähtöpisteeseen: promilleluvuista huolimatta lentokapteeni suoritti sankariteon tilanteessa, johon hän ei mitenkään ollut syyllinen.

Denzel Washington tekee hyvän roolisuorituksen, mutta valitettavasti käsikirjoitus ei vain toimi. Alkupään toiminta nivoutuu jotenkin kutenkin loppupään huumausaineongelmadraamaan, mutta se puolestaan istuun huonosti onnettomuuden tutkintaan, joka ei vaikuta lainkaan realistiselta varsinkaan loppupään "oikeusistunnossa". Lisäksi elokuvaa on kritisoitu tavasta, jolla se esittää lentohenkilökuntaa, mikä kritiikki sinällään on varmasti ihan paikallaan.

Harmittavaa sinällään, että olin trailerin ja huhujen perusteella odottanut elokuvan näkemistä ja pettymys oli melkoinen.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Toinen arvostelu Leffatykki.com

Traileri