Nicolas Cagen tähdittämä scifi-elokuva keskittyy yksinhuoltajaisään Jonathaniin. Kun hänen poikansa koulussa avataan 50 vuotta vanha aikakapseli, poika saa siitä käsiinsä pienen tytön kirjoittaman paperilapun, joka on täynnä pelkkiä numeroita. Isä Jonathan huomaa, että numeroissa on järkeä: ne listaavat vuosikymmenten takaa suuronnettomuuksien päivämäärät ja uhrimäärät. Pelottavinta on kuitenkin se, että lapulla on pari päivämäärää, jotka eivät ole vielä tapahtuneet, ja toisen uhrimäärä vaikuttaisi olevan koko maailman väkiluku...

Elokuvan tekee kiinnostavaksi sen loppu, sillä vaihteen vuoksi maailmaa ei pelastetakaan, vaikka ihminen eliölajina saakin hitusen apua ja pääsee jatkamaan kulkuaan. Koska tämä on elokuvan tekijöillä (tietenkin...) tiedossa jo alkumetreiltä, tarinassa painotetaan paljon ihmissuhteita, joiden avulla sympaattinen loppu täytyy luoda. Siksi aikaa annetaan Jonathanin ja hänen poikansa välisen suhteen kehittämiselle, kuten myös heidän ystävystymiselleen alkuperäisen numerolistan tehneen naisen tyttären ja tämän lapsen kanssa. Elokuvan loppu on surumielinen, mutta virkistävä vaihtelu ainaisille siirappisen onnellisille lopuille, joita tällaisissa elokuvissa on tottunut näkemään. Vaihteen vuoksi maailma ei pelastu viimeisellä sekunnilla ja kaikki eivät elä onnellisina loppuun asti. Sankari ei edes saa tyttöään, vaikka isä/poika-teemaan sopivasti hän sentään tekee sovinnon oman isänsä kanssa.

Vaikka olen ollut jossain määrin kiinnostunut elokuvasta jo kun se tuli teattereihin, se on jäänyt katsomatta lähinnä kuulo puheen takia. Tulipa jälleen kerran todistettua kuinka paljon se, että elokuva ja varsinkin sen loppu eivät vastaa odotuksia, vaikuttaa elokuvan arvostukseen. Mielestäni kyseessä on nimittäin hyvä elokuva. Tiede on toki vähän niin ja näin, mutta se nyt ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta scifissä. Juonellisesti tarina pysyy hyvin kasassa ja Cage on vaihteen vuoksi näyttelijä paikallaan. Kyseessä ei ole paras elokuva ikinä tai edes sellainen, josta tulisi kestosuosikki, mutta selkeästi parempi se oli kuin odotin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Leffatykki.com