Maailmankuulun Cirque du Soleil -sirkusryhmän seitsemän eri näytöstä on tässä DVD:ssä yhdistetty yhtenäiseksi tarinaksi, joka alkaa, kun yksinäinen maalaistyttö rakastuu kiertävän sirkuksen trapetsitaiteilijaan ja päätyy hänen kanssaan ihmeelliselle seikkailuille outoihin maailmoihin.

Elokuvan juoni on melko löyhä ja asiaa ei auta se, että elokuvassa on paljon kaunista musiikkia, mutta hyvin vähän puhetta. Toisaalta juoni onkin mukana vain luomassa yhteyksiä eri näytösten välille. Itse näytökset ovat mahtavia ja voin vain kuvitella millainen kokemus tämän elokuvan näkeminen olisi ollut 3D-näytöksenä kunnon elokuvasalissa. Monin tavoin tällainen näytös olisi varmasti peitonnut paikan päällä olemisenkin, koska kamera on paljon lähempänä taiteilijoita. Harmittaa siis, että on pakko tyytyä kotiteatterin antimiin tässä suhteessa.

Olen itse käynyt katsomassa Cirque du Soleilia ja suosittelen lämpimästi jokaista vähänkin sirkuksesta pitävää tekemään samoin. Sillä välin tämä DVD tarjoaa kuitenkin mainion makupalan siitä, millaista taituruutta ryhmältä voi odottaa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Viralliset sivut