Egmontin jo aikoja sitten julkaisema No Man's Land on kaksiosainen, mangatyyliin piirretty tarina John Parkerista, traagisesta sankarista, joka taistelee vapaaksi päässeitä demoneita vastaan rinnakkaistodellisuuden Villissä lännessä. Kirjat jäivät aikoinaan kiinnostuksen puutteesta ostamatta, mutta kirjastosta ne kävivät nyt kuitenkin käteen. :)

Ensimmäinen osa ei oikein pääse vauhtiin, siis muuten kuin demonien tappamisen suhteen. Henkilöistä ei saa otetta ja juonesta ei ole oikein hajua. Toisessa osassa päästään näkemään mistä kaikki alkoi, mutta kliseistä koostuva tarina onnettomasta orvosta, joka löytää onnen rakkaudessa vain menettääkseen sen pahisten itsekkyyden takia, ei oikein jaksa kiinnostaa. Piirtäjä Jennyson Rosero kertoo kirjan lisämateriaaleissa kuinka sarja sai alunperin innoituksensa Kazuo Koikeen ja Goseki Kojiman mangasta Lone Wolf & Cub, mutta valitettavasti juoni olisi saanut jäädä Koikeen ja Kojiman taitaviin käsiin.

Tumman puhuva piirrosjälki sopii tarinan teemaan ja on itse asiassa varsin hyvää. Tarinan ongelmat eivät olekaan kuvapuolen tekniikassa, vaan puhtaasti kirjoituksessa aina dialogia myöten, jota suomennos ei ole ainakaan parantanut. Kokonaisuus meni siis tusinaviihteenä, mutta olen ihan iloinen, etten turhaan aikoinaan tuhlannut senttejäni näihin kirjoihin, vaan johonkin parempaan.

Wikipediassa

Anime-lehden arvostelu