Kirjastosta löytyy välillä kaikenlaista kiinnostavaa. Flight on nuoria ja innovatiivisia sarjakuvantekijöitä esittelevä kokoelmateossarja. Osia on tähän mennessä ilmestynyt seitsemän ja viides osa lienee päässyt kirjaston kokoelmiin siksi, että mukana on myös JP Ahosen tarina Worry Dolls. Kotimaassa Ahonen tunnetaan paristakin stripistä: Aamulehdessä ilmestyvä Villimpi Pohjola ja Journalisti-lehdessä ilmestyvä Puskaradio.

Yhteensä 21 eri tarinaa sisältävästä antologiasta on vaikea kirjoittaa, koska jokainen lyhäri pitäisi nostaa esiin erikseen. Kokoelman punainen lanka on fantastisuus, mutta muuten teemat, tyylit ja tarinat kulkevat laidasta laitaan. En jaksa käydä kaikkia läpi, mutta pari mieleen jäänyttä suosikkia ansaitsevat maininnan. :)

Ensinnäkin Michel Gagnén The Broken Path, kauniisti piirretty ja väritetty fantasiakertomus nuoresta, kettumaisesta olennosta, jolla on kotiplaneetallaan erikoisten otusten keskellä suuri kohtalo edessään. Tai tämän verran asiasta saa irti tämän yhden osan perusteella, sillä kyseessä on jatkotarina, jonka aikaisempia ja myöhempiä osia ei tässä tietenkään ole käsillä. Onneksi yksittäinen osa on täysin luettavissa yksinäänkin, vaikka se onkin hieman haastavampi, varsinkin kun mukana ei ole lainkaan tekstiä. Oikeastaan pidän siitä, että tarinassa ei ole tekstiä, sillä lukijan on pakko jäädä ihailemaan upeaa, sinemaattista taidetta sanoihin keskittymisen sijaan.

Toinen suosikkini on Flight-sarjan toimittajan Kazu Kibuishin Courier, joka on kuten edellinenkin tyyliltään hyvin sinemaattinen ja liikkuva lyhyt tarina tulevaisuuden kaupungissa työskentelevästä nuoresta kuriirista. Tarinassa itsessään on lyhyydestään huolimatta tunnetta ja Kibuishin taide on priimaesimerkki siitä, miten kuva voi liikkua.

Kolmas suosikki on Richard Posen Béisbol 2, jossa paino onkin sitten enemmän tarinalla ja sanoilla, kun kuuluisa pesäpallopelaaja, jonka maine on kirinyt hänen päähänsä, joutuu karman kolhimaksi samalla, kun hänen pilkkaamansa pieni fani ja aloitteleva pelaaja voivat todeta, että kova työ kannattaa.

Wikipediassa

Volume 5 -sivut