Kirjoittajat: David Hine, Fabrice Sapolsky & Frank Tieri

Taide: Carmine Di Giandomenico, June Chung, Paul Azaceta & Antonio Fuso

Kirjoittelin hiljattain ensimmäisestä Marvel Noir -albumista, jonka luin. Nyt jatkuu samaa sarjaa, tällä kertaa Hämiksen ja Punisherin voimin. :) Toisin kuin ekassa albumissa, tällä kertaa sekaan heitetään hieman supervoimiakin, koska ilmeisesti Peter Parker ei vain ole Peter Parker ilman hämisvoimia. Niiden lähde tosin on tieteen sijaan mystisempi, mikä sinällään ei eroa varsinaisista hämäri-sarjiksista, joissa on useaan otteeseen vuosien varrella annettu ymmärtää, että se radioaktiivinen hämähäkki ei purrut juuri Peteriä pelkästään sattumasta. Joka tapauksessa myös tämä versio kiipeilee, ampuu seittejä ja vaistoaa juttuja ennalta, aivan kuten tuttu naapuruston ystävällinen hämähäkkimies. :)

Muita eroja sen sijaan löytyy, sillä tämä Peter Parker on kyynisempi ja paksunahkaisempi kuin tutumpi versio. Toisaalta on hänelläkin vielä opittavaa, kun hän koettaa puhdistaa kaupunkia korruptiosta, joka aiheutti hänen setänsä kuoleman. May-täti on mukavan kipakka versio, joka ajaa vähempiosaisten puolia, eikä pelkää sanoa suutaan puhtaaksi.

Hämäristä siirrymmekin sitten yhteen Marvel-maailman antisankareista, joka ei ole koskaan ollut supervoimin varustetta, vaan turvautuu aseisiin ja taktiikkaan: Punisher. Siinä missä perusversion Frank Castle ryhtyi jakamaan oman käden oikeutta vaimonsa ja lapsensa kuoltua, Marvel Noir -versiossa kerrotaan kuinka Francis 'Frankie' Castelione palaa kostamaan isänsä väkivaltaisen kuoleman, jonka hän todisti lapsena.

Marvel Noir -tarinat ovat toisenkin albumin jälkeen todella mieleen. Eri tarinoissa ovat liikkeellä eri kirjoittajat ja kuvittajat, joten jokaisessa on oma otteensa ja ulkonäkönsä. Tekijät ovat päässeet näissä entä jos -tyylisissä tarinoissa revittelemään toisella tavalla kuin perussetissä voidessaan keksiä uudelleen hahmojen tarinoita ja dynamiikkaa (suurimmalta osin) ilman erikoisvoimia ja sijoitettuna 1930-luvulle. Kokonaisuus on mainiota herkuttelua sellaiselle lukijalle kuin minä, joka todella nauttii tutuista hahmoista uusissa ympäristöissä.

Wikipediassa