Jälleen kerran kiinnostava scifielokuva kunnon budjetilla. Tulevaisuudessa ympäristön pelastaminen ja väestönkasvun hallinta ovat pettäneet, joten maailman rikkaimmat ovat paenneet avaruusasema Elysiumille ja jättäneet muut riutumaan saastuneelle, loppuun kulutetulle planeetalle. Los Angelesissa asuva Max on ehdollisessa oleva tehdastyöläinen, joka on pikkupojasta asti haaveillut pääsevänsä Elysiumiin. Kun tehtaalla tapahtuva onnettomuus pakottaa Maxin selkä seinää vasten, hän ryhtyy epätoivoisiin toimiin tilanteensa korjaamiseksi.

Pinnalta Elysium on toimintaelokuva scifijuonella. Erikoistehosteet ovat hyviä ja elokuvan hahmot hyvin mietittyjä ja kehitettyjä toiminta elokuvaksi. Pinnan alla elokuvalla on paljonkin varoittavaa sanottavaa siitä mihin suuntaa yhteiskuntamme on matkalla, niin ympäristön, väenkasvun kuin luokkaerojenkin suhteen. Kuten kunnon scifillä kuuluukin olla. Verrattuna Blomkampin esikoiseen, District 9, tämä elokuva on sliipatumpi ja ottaa vähemmän selvästi kantaa teemoihinsa, mutta ainakaan niitä ei ole hukattu Hollywoodin koneistoon kokonaan.

Toki elokuvaan oli eksynyt joitakin scifikliseitä ja ongelmia, joista suurin lienee se, että sankarille annettu eksoluuranko ilmeisesti korjaa kaiken hänelle tapahtuneen vahingon murtuneesta kädestä veitsihaavan aiheuttamaan verenhukkaan käden käänteessä. Ainakin sen perusteella miten hyvin hänen onnistuu aina loppuun asti pistämään pahiksille hanttiin. Jostain syystä annan helpommin nykyään anteeksi fysiikan lakien rikkomisen kuin ihmisruumiin fyysisten rajoitusten huomiotta jättämisen, kun kyse on tällaisista jutuista... Mielessä kävi myös, että jos budjetti olisi ollut hitusen tiukempi, juonta olisi varsinkin toiminnan osalta pystytty karsimaan ja suoristamaan tavalla, josta olisi voinut olla iloa katsojalle. Pienellä budjetilla työskenneltäessä saadaan usein aikaan tiiviimpi ja toimivampi elokuva kuin silloin, kun on millä mällätä, koska kaikki pitää ajatella hyvin tarkkaan läpi ja harkita useaan kertaan mitä tarina oikeasti tarvitsee.

Kokonaisuutena silti ihan kelpo elokuva. :)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Viralliset sivut

Arvotelu Filmitykillä