John Constantine on aina ollut yksi suosikkihahmoistani DC Comicsilla, vaikka hänen seikkailujaan tuleekin seurattua vähän harvemmin. Laatu on kuitenkin melkein taattua; en ole koskaan tavannut Constantine-tarinaa, josta en olisi pitänyt lainkaan, vaikka toki jotkin ovat enemmän mieleen kuin toiset.

Tällä kertaa mustavalkoisena, kovakantisena sarjakuvapokkarina julkaistu tarina kertoo kuinka tv-tuottaja lähestyy Constantinea, koska heidän tosi-tv-sarjansa kummitustalossa kummittelee ihan oikeasti. Vastahakoinen Constantine antaa perinteisten heikkouksiensa - naiset ja raha - viedä itsensä taas mukanaan ja päätyy itse tosi-tv:hen, vaikka tuntee alusta asti, että kaikki ei tosiaankaan ole nyt kohdallaan...

Perinteisen kauhumysteerin lisäksi tarina sisältää ihan hauskaa piikittelyä tosi-tv-sarjoja kohtaan ja tv:stä ylipäätään. Vaikka itse en olekaan tosi-tv:stä koskaan välittänyt, muuten osa teoksen piikeistä meinaa osua kaltaiselleni tv-viihteen suurkuluttajalle ilkeästi omaan nilkkaan. ;)

Tarina ei ole täysin yllättävä lukijalle, jolle Constantine on tuttu hahmo, mutta ajatuksena kiinnostava kuitenkin ja hyvin kirjoitettu. Se ei myöskään vaadi keskushahmon tuntemista, jotta siitä voisi nauttia, joten kuka tahansa voi napata kirjan käteensä ja lukea, riippumatta siitä onko vanha fani vai vasta ensimmäistä kertaa Constantinen kanssa seikkailemassa. Tämä toki tarkoittaa, että vaikka menneisyyttä tutkitaankin hitusen, varsinainen hahmojen kehittäminen keskittyy kirjan muiden henkilöiden kohdalle, eikä siinäkään pääse kovin pitkälle. Eipä silti, että olisi tarvettakaan, kun kyse ei ole henkilödraamasta, vaan perinteisestä kummitustarinasta koukulla.

Dell'ederan selkeä mustavalkoinen tyyli, joka hyödyntää ohutta viivaa ja laajoja, mustia pintoja, sopii hyvin tarinaan ja on sekä mukavaa katsottavaa että helppolukuista. Olen aina pitänyt mustavalkoisista sarjakuvista noin muutenkin. Kirjassa hyödynnetään myös hienosti tehokeinona sivun pohjavärin vaihtoa valkoisesta mustaan tarinan siirtyessä vakavampaan vaiheeseen, mikä on mielestäni erinomainen idea.