Blue Sky Studiosin tuottama elokuva saattaa perustua löyhästi William Joycen romaaniin, mutta elokuvana tuli lähinnä mieleen, että joku on pistänyt yhteen Kulti kutistin kakarat ja ehkä hieman tuntemattomamman animaation Ferngully ja vaihtanut sitten pahikseksi luonnon omat voimat.

Viimeksi mainittu häiritsi minua elokuvassa eniten, jopa ennalta-arvattavaa juonta ja kliseisiä hahmoja enemmän. Elokuvassa nimittäin "hyvät" luonnon voimat taistelevat "pahoja" sellaisia vastaan. Hyvikset ovat vihreitä kasveja kasvattavia, pahikset taas lahottavia ja mädättäviä. Ongelma tässä on tietenkin se, että viimeksi mainituissa ei ole oikeasti mitään vikaa ja mikään ei pystyisi kasvamaan ilman niitä ja niiden vapauttamia ravintoaineita. Ferngullyn vastakkain asettelu metsiä tuhoavien ja saastuttavien ihmisten ja metsiä suojelevien metsänhenkien välillä toimi paljon paremmin. Onneksi ekstroissa sentään käsitellään asia opettavaisemmin ja huomautetaan nuoremmille katsojille, että tarina sikseen, lahottavat ja mädättävät sienet, bakteerit ym. ovat oikeasti hyvä juttu.

Elokuva on kieltämättä hienon näköinen, mutta Ice Agen tekijöiltä pettymys. Juoni on kliseinen, hahmot stereotyyppisiä ja mikään ei varsinaisesti nappaa mielenkiintoa. Kaiken lisäksi elokuvan alkuperäiskielinen nimi on täysin mitään sanomaton, eikä liity mitenkään mihinkään. Suomenkielinen Salainen valtakunta sentään jotenkin kertoo mihin päin ollaan menossa. Kaipa nuorempi väki tästä vielä voi innostua, mutta vanhemmalle katsojalle se ei tarjoa mitään. Ja nuoremmillekin on parempaa tarjolla. Kakku on päältä kaunis, mutta makua ei ole lainkaan.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Wikipediassa

Traileri