Kirjoittelin Dexteristä viimeksi ikuisuuksia sitten, kun sarja ensimmäisen kerran alkoi Suomen telkkarista. Sen jälkeen asiaan tuli lisää, kun luin alkuperäiset kirjat, joihin sarja perustuu. Tai kolme niistä ainakin. :) Nyt sarjaa on valmistunut kahdeksan kautta ja Suomessakin sitä on esitty jo neljä, joten hyvä aika palata aiheeseen. Varsinkin kun tykästymiseni saavutti sellaiset määrät, että ostin ensimmäiset neljä kautta boksilla, jotta voin katsella niitä uudelleen aina, kun huvittaa.

Dexter on suosionsa ansainnut sarja. Lyhyet 13-jakson kaudet tarkoittavat sitä, että tarinoissa ei ole turhaa sälää, vaan ne ovat tiiviitä ja erinomaisesti kirjoitettuja. Vaikka Michael C. Hallin todella mainiosti esittämä Dexter onkin sarjan keskushahmo ja keskipisteessä, muita hahmoja ei jätetä vain leijumaan, vaan heillä on omat ongelmansa, luonteensa ja osansa. Hahmoja ei kuitenkaan ole ylenmäärin, joten jokainen saa järkevästi aikaa ruudulla ja heitä ehditään kehittämään kunnolla kausien aikana. Ja allekirjoittanut ei pääse kärsimään hahmoähkystä, joka on yksi syy sille, että esim. Game of Thrones ei jaksa kiinnostaa.

Dexterin hahmo antaa kiinnostavia mahdollisuuksia hyvän, pahan ja moraalin tutkimiseen, mikä onkin jokaisen kauden keskeinen teema. Joka kerta esiin nostetaan uusi näkökulma asiaan. Lisäksi toki mukana on runsain mitoin hyvin todellisen tuntuisia, jokapäivän draamoja, jotka saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun sekaan heitetään kaikkien rakastama sarjamurhaaja.

Sarja on todellakin laadukas ja kiinnostava, joten ei siis ihme, että jaksan palata sen pariin, vaikka aikaa voisi niin hyvin käyttää myös moneen muuhunkin.