Yle 1:n Prisma-dokumentti sarjassa esitetty kolmiosainen dokumentti kertoo nimensä mukaisesti kasveista ja niiden valtavasta vaikutuksesta maailmaamme. Tosiasiahan on, että ilman kasvien suorittamaa fotosynteesiä maailmassa ei olisi tarpeeksi happea meille eläimille, eikä myöskään mitään energian lähdettä meille, sillä eläimet pystyvät hyödyntämään vain orgaanisista lähteistä peräisin olevaa energiaa. Vain kasvit kykenevät vapauttamaan auringon energiaa ja käyttämään sitä orgaanisten molekyylien luomiseen. Me kaikki muut hyödynnämme muita eläviä olentoja tavalla tai toisella saadaksemme elämiseen tarvittavan energian.

Dokumenttisarjassa keskitytään kolmeen kohtaan, jotka kaikki kertovat siitä kuinka kasvit ovat muokanneet maailmaa ja meitä: ensinnäkin juuri hapen muodostaminen, toisekseen miten kukkivat kasvit vaikuttivat eläinten ja siten myös ihmisten evoluutioon ja viimeiseksi ruohokasvien merkitystä maailmassa ja sivilisaatioiden synnyssä.

Aiheeltaan todella kiinnostava ja erinomaisesti tehty dokumenttisarja on hyvä muistutus siitä, että me ihmiset emme ole maailman kuninkaita, vaikka niin haluaisimmekin ajatella. Kuten eräs artisti asian deviantART-sivustolla niin hyvin ilmaisee: http://humon.deviantart.com/art/Mother-Gaia-207388674

Sarjan esittely Ylen sivuilla

IMDb:ssä

Wikipediassa