Bond-projekti alkaa olla niin pitkällä, että en enää osaa kaikkia elokuvia ulkoa, kuten vanhemmat, ja pian päästään jo sellaisiin, joita en ole tainnut edes nähdäkään. :)

Spy Who Loved Me kierrättää From Russia With Love -teemoja sikäli, että Roger Mooren Bondin kanssa seikkailee jälleen neuvostoliittolainen vakoojatar, joka luonnollisesti rakastuu Bondiin siitä huolimatta, että elokuvan alussa Bond tappaa hänen aikaisemman rakastettunsa. Lisäksi elokuvassa esitellään yksi Bond-maailman suosituimmista pahiksen apumiehistä, rautaisella purukalustolla varustettu Jaws.

Tiedä sitten onko kyse nostalgian puutteesta vai yleisestä projektiväsymyksestä, mutta tämä elokuva ei erityisemmin iske. Tosin ei se kyllä ole tainnut koskaan tehdä niin, sillä vaikka muistan kyllä nähneeni sen aikaisemmin, en osaa tätä ulkoa, kuten niin monet muut vanhemmat bondit. Joten lieneekö vain niin, että tämä on aina ollut sarjassa vähemmän mieleen. Peruskaava kyllä täyttyy ja ihan menevää meininkiä pidetään yllä, joten arki-illan aivottoman viihteen tunnusmerkit täyttyvät ongelmitta. :)

Kommenttiraidat jatkuvat ja Mooren kuiva huumori jaksaa ilahduttaa. Lainatakseni hänen kommenttiaan liittyen Rick Sylvesterin hiihtostunttiin elokuvan alkupuolella:

"And this is Rick Sylvester, whose hobby was climbing up mountains. He got fed up with walking down mountains after climbing up so he decided to take up jumping off mountains once he had climbed up." :D

IMDb:ssä

Wikipediassa