1980-luvulla Stephen King julkaisi kourallisen kirjoja nimellä Richard Bachman. Näistä yksi oli synkkä ja dystopinen scifitarina Running Man, joka muuntui myöhemmin Arnold Schwarzeneggerin tähdittämäksi toimintaseikkailuksi.

Tarina sijoittuu (silloisen...) tulevaisuuden Yhdysvaltoihin, joista on muodostunut poliisivaltio. Ruuasta on pulaa ja liikkuminen rajoitettua. Media on vahvasti valtion kourissa ja suosituimpia ohjelmia ovat raa'at kilpailuohjelmat, jotka muistuttavat pelottavasti nykypäivän reality show -ohjelmia, mitä nyt väkivallalla maustettuna. Tarinan päähenkilö, Ben Richards, on poliisi, joka jää propagandan jalkoihin kieltäydyttyään tottelemasta käskyjä. Kun hän pakenee vankilasta, hänet nakitetaan kiinni jäämisen jälkeen kilpailuohjelmaan Running Man, jossa pakeneva, aseeton kilpailija mittelee hampaisiin asti aseistettujen metsästäjien kanssa. Richards tosin ei ole ihan samanlainen kilpailija kuin yleensä...

Running Man on siitä jännä elokuva, että reality-tv:n nousun myötä sen tematiikasta on tullut viime vuosina vain osuvampaa. Kuinka pitkä matka Big Brotherista oikeasti on tarinan Running Man -kilpailuun? Noin muuten kyseessä on melko suorasukaista toimintaa runsaalla härmällä varustettuna, joten se toimii erinomaisesti aivojen lepuutukseen ja iltaviihteeksi pitkän päivän päälle. Ei kaikkien kauraa, mutta varmasti mieleen niille, jotka pitävät toiminnasta ja/tai kauhusta. Kuten allekirjoittanut. ;)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Leffatykillä