Aina silloin tällöin hihkun uudesta osasta Hiroaki Samuran Blade of the Immortal -sarjaa (vaikka ihan viimeiset kirjat olenkin jättänyt blogista, koska en keksi enää uusia tapoja hihkua niiden ihanuutta...). Fanittamisen asteen huomioon ottaen ei ole mikään ihme, että tämä kokoelma herran lyhyitä tarinoita jäi heti käteen. :)

Vaikka kirja onkin kooltaan ihan tavallisen mangan kokoinen, se on sisällöltään yllättävän antoisa: peräti 15 tarinaa (aina parin sivun jutuista tavallisen manga-luvun pituisiin tarinoihin), useampi lisämateriaali kuva ja peräti vielä jälkisana artistilta itseltään. Myös genressä häilytään laidasta laitaan, kun seassa on villin lännen seikkailu, jonka tiukassa juonessa riittää selvittämistä, täysin sekopäistä teinihäröilyä, kyseenalainen isä-tytärsuhde... Haastavaa luettavaa niin yksittäin kuin kokonaisuutenakin, kun teemasta ja tunnelmasta hypitään toiseen surutta.

Piirrosjälki on tuttua Samuraa. Hahmot ovat hyvin tutun näköisiä, jopa siihen pisteeseen, että villiin länteen siojittuvan Emerald-tarinan päähahmo on kasvoiltaan melkein identtinen Blade-sarjan keskihahmon kanssa. Mutta eipä sillä väliä. :) Samuralle tyypillisesti yksityiskohtia ja liikettä riittää jopa liiallisuuksiinkin asti täyteen piirretyissä sivuissa. Kokonaisuutena kirja on erinomainen välipala odotellessani seuraavaa osaa Bladea.