Sarjassamme ikivanhoja tv-sarjoja. Aikoinaan Knight Rider eli Ritari Ässä oli niin cool, nyt se on lähinnä kämp, mutta nostalgia-arvo nousee melkoisiin lukemiin. 1980-luvulla tehty sarja keinoälyllä varustetun auton ja sen ajajan kamppailusta kaikenlaisia laittomuuksia vastaan on täynnä autostuntteja ja älyvapaata viihdettä. Aikakaudelle tyypillisesti yksittäiset jaksot ovat hyvin itsenäisiä ja niiden välillä tapahtuu hyvin vähän minkäänlaista kehitystä. Päähenkilö eli David Hasselhoffin esittämä Michael Knight selviää aina päällimmäisenä ilman sen ihmeempiä ongelmia tai traumoja.

Nostalgiapinnat eivät ihan riittäneet siihen, että olisin ostanut tai katsonut sarjaa enempää kuin yhden kauden verran, mutta sen verran nyt kuitenkin. DVD-setti käsitti ihan mukavasti lisämatskujakin: jokaisessa levyssä oli pieni dokumentin pätkä liittyen johonkin sarjan jutuista, kuten musiikki, auton suunnittelu, stuntit jne. Lisäksi täysipitkä pilottu tuli varustettuna sarjan luojan Glen Larsonin ja David Hasselhoffin kommenttiraidalla ja kaiken päälle paketti käsitti TV-elokuvan Knight Rider 2000, joka oli 1990-luvun alun yritys palauttaa sarja ruutuihin uudella tulevaisuuteen sijoittuvalla asetelmalla.

Näin jälkikäteen on pakko myöntää, että ei tämä sarja ole niin hyvä, edes aivot narikkaan -viihteenä. Intoon vaikutti aikoinaan varmasti sekä ikä että se tosiasia, ettei silloin ollut paljoa mistä valita. Nykyään alkaa tuntua aika ufolta ajatus, että silloin aikoinaan kanavia oikeasti näkyi meillä järven rannalla montussa hyvällä säällä se kolme. Kanavasurfailu oli ihan outo käsite pitkään vielä teininäkin. Ei siis ihme, että silloin tuli luettua melkoisia määriä...

IMDb:ssä

Wikipediassa