Tositapahtumiin ja niistä kirjoitettuun kirjaan perustuva elokuva kertoo nimensä mukaisesti kapteeni Phillipsistä, rahtilaivan MV Maersk Alabaman kapteenista. Maersk Alabama joutui huhtikuussa 2009 somalialaisten merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi. Kapteeni Phillips jäi tällöin merirosvojen panttivangiksi laivan pelastusveneeseen, josta Yhdysvaltojen merivoimat pelastivat hänet.

Vaikka kyse on tietenkin elokuvasta, eikä dokumentista, eli taiteellisia vapauksia otetaan tarinan kerronnassa, Captain Phillips on silti paljon realistisempi elokuva kuin se voisi olla. Merirosvoja ei demonisoida ja luoteja ei lentele satamäärin. Sen sijaan tapahtumien annetaan edetä pitkälti omalla painollaan. Lopputulos on elokuva, jossa on enemmän draamaa kuin toimintaa ja joka vaikuttaa inhimilliseltä.

Tom Hanks tekee hyvän suorituksen kapteeni Phillipsin roolissa ja olen iloinen, että ohjaaja Paul Greengrass on uskaltanut jättää amerikkalaisyleisölle tähtäävään elokuvaan muitakin kieliä kuin englannin. Vieras kieli ja murteinen englanti tuntuvat paljon realistisemmilta kuin mikään muu vaihtoehto. Myös somalimerirosvoja esittävät näyttelijät tekevät elokuvassa erinomaista työtä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Rotten Tomatoes

Leffatykki