Yle Teemalla esitettiin tämä neliosainen sarja jo toistamiseen joulukuussa. Ensimmäisellä lähetyskerralla se vain jäi auttamatta muiden talletusten jalkoihin ja kun en ole enää vuosikymmeneen (pelottava ajatus...) osannut katsoa mitään telkkarista oikeaan lähetysaikaan, vaan ainoastaan talletuksina, sarja jäi silloin katsomatta. Onneksi se sitten uusittiin. :)

Sarjassa ei ole lainkaan kertoja ääntä tms., vaan se koostuu eri tv-sarjojen palasista ja tv-sarjojen tekemiseen osallistuvien henkilöiden - näyttelijät, kirjoittajat, tuottajat jne. - haastatteluista. Jokainen osa käsittelee eri teemaa, joiksi on valittu neljä tv-sarjan arkkityyppistä hahmoa: itsenäinen nainen, herra talossa, sopeutumattomat ja monenlaiset sankarit.

Dokumentin rakenteen kannalta on aika tärkeää, että osissa lainatut eri sarjat ovat edes jossain määrin tuttuja, sillä muuten irralliset palat ja ilman selostusta tai selityksiä annetut haastattelut ovat aika mitään sanomattomia. Tämä kävi aika nopeasti ilmi, koska osa sarjoista ei ollut allekirjoittaneelle tuttuja. Vaikka katsonkin paljon (aivan liikaa...) telkkaria ja tv-sarjoja, olen kuitenkin nirso sen suhteen mitä katson ja monet yleisesti suosituista sarjoista eivät vain nappaa. Toisaalta, ne kohdat, joissa puhuttiin sellaisten sarjojen tekijöiden kanssa, joista pidän, olivat kaltaiselleni lisämateriaaleihin tykästyneelle aivan herkkua.

Dokumentti on epätavallinen yhdysvaltalaiseksi tuotannoksi sikäli, että siinä ei juuri selitetä, vaan se kuinka paljon sarjasta saa irti jää pitkälti katsojan omalle vastuulle. Itse pidin sitä varsin kiinnostavana.

Esittely Ylen sivuilla

IMDb:ssä

Wikipediassa