Yle Teemalla esitetty ranskalaisdokumentti paneutuu teinielokuvien kehitykseen. Aina 1950-luvulle asti elokuvat olivat aikuisten juttu, mutta alkaen Rebel Without a Cause -elokuvasta Hollywood alkoi ymmärtää teinien ostovoiman ja ryhtyi tekemään elokuvia juuri heitä varten. Dokumentti käsittää viitteitä vaikutusvaltaisimmista teinielokuvaklassikoista ja analysoi liikkeen syntyä ja etenemistä niiden kautta.

Vaikkakin kiinnostava, kyseinen dokumentti meni sikäli allekirjoittaneelta ohi, että itse en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut teinielokuvista - edes silloin, kun olin itse teini. Komediapuoli varsinkin vetää tyystin ohi, rakkauskomedioista puhumattakaan. Noin muuten olen enemmän toiminnan ja scifi/fantasiapuolen ystävä. Teinielokuvien puolella vain jotkin poikkeustapaukset iskevät oikeasti, muut jätän sivuun. Toisaalta tämä dokumentti olikin sitten siinä hyvä, että nyt tiedän mitkä teinielokuvat kannattaisi ehkä joskus katsoa, koska esille nostettiin tietenkin the best of the best. :)

Ranskalaisdokumenteille tyypillinen hidas tahti ja hieman vaelteleva kerronta vaatii aina hetken totuttelua, mutta sen jälkeen homma toimii.

Esittely Ylen sivuilla

IMDb:ssä