Yhden suosikkianimaatioistani eli Coralinen tehneen Laika-studion uusin kokoillan animaatio kertoo Normanista, joka asuu noitamaineellaan turistirahoja kinuavassa pikkukaupungissa. Sattumoisin Norman itse istuu kaupunkiin hyvin, koska hänellä on kyky nähdä kuolleiden henkiä. Yksi kaupungin historian noidista langetti aikoinaan kirouksen hänet polttaneiden niskaan, jonka seurauksena he nousevat haudoistaan zombeina, jos tätä ei erikseen estetä. Normanin suvun jäsenistä ne, joilla on erikoiskykyjä, ovat hoitaneet homman tähän asti, mutta nyt hänen setänsä on yllättäen kuollut ja jättänyt Normanin pahasti arvailemaan mitä nyt olikaan tarkoitus tehdä. Ja sillä välin zombiet kolkuttelevat jo arkkujensa kansia...

Coralinen tapaan stop motion -tekniikalla tehty elokuva on oikeastaan ihan hauska ja sympaattinen, vaikka teema onkin lainattu viimevuosien muotivillityksestä. Henkilökohtaisesti alan olla yhtä kypsä niin zombeihin kuin vampyyreihinkin, mutta minkäs teet, kun kaikki haluavat takoa samaa rautaa sen ollessa kuuma. :p ParaNormanin epämääräinen kokoelma tahattomia sankareita toimii kuitenkin varsin hyvin ja juoneen mahtuu jopa muutama odottamaton käännekin. Suovaitsevaisuusviesti ei varsinaisesti tarjoile mitään uutta, mutta ainakin lopputulokseen päästään hieman uudenlaista polkua tällä kertaa.

Kokonaisuudessaan elokuva oli parempi kuin olin odottanut. Animaatio itsessään on erinomaista, kuten aikaisemmassakin elokuvassa, ja oikeastaan ainoiksi meh-aiheiksi jäivät kierrätetyt teemat eli zombiet ja suvaitsevaisuus, joita tuntuu tällä hetkellä riittävän joka tuutista. Muuten elokuvan katsoi ihan mielellään kevyenä iltaviihteenä.

IMD:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut