Stephen King on tuottelijas kirjailija ja yllättävän moni hänen teoksistaan on siirretty myös menestyksekkäästi joko valkokankaalle tai tv-ruutuun. Tämä 1990-luvulta peräisin oleva kaksiosainen minisarja kuuluu jälkimmäisiin ja on ollut kauhusuosikkejani jo pitkään.

Hiljainen Derryn kaupunki kätkee pimeän salaisuuden, jonka takia seitsemän lasta joutuivat aikoinaan kokemaan kauhuja. Nyt jo kerran voitettu hirviö on jälleen palannut, joten jo aikuisiksi kasvaneiden ystävien täytyy palata kotikaupunkiinsa kohtaamaan menneisyyden haamut...

Pitkälti takautumina kerrottu tarina onnistuu tuomaan jokaisen seitsemästä päähenkilöstään vuoronperään esille niin, että poikkeuksellisesti näinkin iso kasti ei pääse allekirjoittanutta häiritsemään, vaikka inhoan tunnetusti tarinoita, joissa on liikaa väkeä. :) Asiaa auttaa, että seassa on aikakauden parhaimpia lapsi- ja tv-näyttelijöitä, joiden onnistuu tehdä hommansa erinomaisella taidolla. Kun sekaan heitetään taituri Tim Curry sarjan pahiksena, tarina onnistuu kammottamaan yhä kertyneistä vuosista huolimatta ja vaikka osaankin sen vuosien takaa vieläkin ulkoa.

DVD:llä lisämateriaalina ollut kommenttiraita oli jälleen kerran hauskaa, kiinnostavaa ja antoisaa kuunneltavaa, joten paremmasta ei väliä.

IMDb:ssä

Wikipediassa