Kieltäydyn enää koskaan sanomasta, että on jokin genre, tyyli, whatever, josta en vain pidä, koska aivan kaikesta löytyy näemmä se yksi poikkeustapaus. Havainnollistava esimerkki: vaikka musiikista kovasti pidänkin, en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut tv:ssä viime vuosina pyörineistä erilaisista musiikkikilpailuista. Vaan tämäpä iski, kun ammattilaiset kilpailevat keskenään ohjelmassa, jossa jokaisessa jaksossa on oma teemansa.

Itse kilpailuelementti ei kiinnosta vieläkään ja katson jaksot talletettuina osaltaan juuri siksi, että voin hypätä turhan arvosteluhöpinän ja juontajahypetyksen yli. Sen sijaan mahdollisuus nähdä miten omiin lokeroihinsa jämähtäneet ammattilaiset onnistuvat aivan eri genren musiikin esittämisestä on aivan priimaa. Jari Sillanpään Gangnam Style oli mahtava, oopperalaulaja Laura Pyrrön lavaesitys Eurythmicsin Sweet Dreamistä veti väreitä selkäpiihin, Irinan Beat It toimi ja odotan kolmatta oopperajaksoa (jakso tuli su, mutta en ole vielä ehtinyt katsomaan...) suurella innostuksella ja uteliaisuudella.

Eli löytyi sellainen versio tästäkin genrestä, jota minä rupean oikeasti seuraamaan muutenkin kuin kanavahyppelyn seurauksena. Siten minä ohjelman löysinkin: laskeuduin kanavalle oikealla hetkellä ekan jakson uusinnan alkaessa ja kymmenen minuuttia myöhemmin seuraavien jaksojen tallennus oli ohjelmoitu digiboksiin. :)

Ohjelman sivut MTV3:lla

Videoita ohjelmasta, mukaan lukien esitykset