Matkustaminen on ihan kivaa, mutta jotkut ovat tehneet siitä elämäntavan, hyödyntäen nettitarjouksia, kanta-asiakkuuksia ja muita enemmän tai vähemmän kieroja keinoja jatkuvaan maailmankiertämiseen. Tässä dokumentissa tutkitaan kyseistä ilmiötä ja haastatellaan joitakin näitä matkustamisen ammattilaisia.

Täytyy sanoa, että ensi reaktioni näihin ihmisiin (jotka vaikuttavat pääosin olevan miehiä...) oli, että hullun hommaa. Olen niin kotihiiri, että vaikka reissu silloin tällöin on toki hauskaa, ajatus matkustamisesta tässä skaalassa kuullostaa aivan järjettömältä. Käytännössä henkilöt ovat kodittomia ja viettävät suurimman osan ajastaan kotimaansa ulkopuolella ja liikkeessä, eläen matkalaukusta ja vaihtaen hotellia yön parin jälkeen paremman diilin tai ilmaisen yön perässä. Vaikea uskoa, että sellaista meininkiä kestäisi sen enempää kroppa kuin pääkään.

Dokumentti itsessään on hyvin tehty ja sisältää sekä sisä- että ulkopuolisten näkökulmia ilmiöön, niin mielipiteitä kuin faktojakin asiaan liittyen. Dokumentin verkkainen tahti on oikeastaan hyvä, jotta asiaa ehtii tajuamaan ja sulattelemaan. Lisäksi oli ihan paikallaan, että dokumentin tekijät itse kokeilivat tällaista elämistä, koska se toi vielä uuden näkökulman asiaan.

Dokumenttiprojektin sivuilla