Kevättalven sarjauutuuksia on SubTV:n Vaarallinen totuus, jonka suomenkielinen nimi on vähintäänkin hämmentävä, ellei kyse sitten ole jonkinlaisesta peitellystä spoilauksesta, joka käy järkeen sitten myöhemmin. Mitään totuutta, vaarallista tai muunlaista, sarjassa kun ei ainakaan muutaman jakson aikana ole tullut esiin tai etsitty.

Sarjan keskushahmo on murhaetsivä Michael Britten, jonka elämä muuttuu oudoksi, kun hän joutuu auto-onnettomuuteen perheensä kanssa. Britten alkaa nimittäin elämään kahta eri elämää, joista toisessa hänen vaimonsa kuoli onnettomuudessa ja toisessa puolestaan hänen teini-ikäinen poikansa. Kun Britten asettuu yhdessä elämässä nukkumaan, hän herää toisessa. Nämä kaksi elämää alkavat pikkuhiljaa eriytyä muutenkin, joten pian hän pallottelee vaimon ja pojan lisäksi kahta työparia, kahta psykiatria (joilla on tietenkin eriävät mielipiteet siitä miten tervettä kahden elämän eläminen on, kun Britten heille asiasta kertoo) ja eri murhatapauksia, jotka kuitenkin tuntuvat oudosti sotkeutuvat keskenään niitä ratkaistaessa.

Sarjan murhatapaukset jäävät pakostakin aika taka-alalle, koska kaksi erillistä juonta plus muu sälä jättää tuntiin vain vähän aikaa uhrattavaksi tapausta kohden. Siinä mielessä sarjalle olisi ollut hyväksi poiketa yhdysvaltalaisesta episodiformaatista ja keskittyä vähän pitempään linjaan tarinan kerronnassa. Noin muuten tätä sarjassa juuri haetaankin. Ainakin näin ensijaksoilla keskitymme seuraamaan miten hyvin tai huonosti Brittenin onnistuu selvitä kahden elämän loukussaan. Vielä ei ole juurikaan puututtu siihen miksi ja miten tämä kaikki on tapahtunut tai ylipäätään mahdollista. Olettaisin kuitenkin, että sarjan edetessä päästään myös siihen pisteeseen.

Ajatus sarjassa on kiinnostava ja Jason Isaacsin esittämä Britten jaksaa kantaa tarinaa eteenpäin. Kyseessä ei ole ihkuin sarja ikinä tai edes kevään kiinnostavin uutuus, mutta oikein katsottavaa viihdettä kuitenkin. Odotan uteliaisuudella miten hyvin sarja jaksaa pitemmän päälle, kun tarinaa aletaan toivottavasti syventämään.

Wikipedia

IMDb.ssä

Esittely