Ainakin toistaiseksi viimeisessä Pretender-tarinassa Jarod seuraa edellisen elokuvan lopussa samaansa leivänmurusta Skotlannissa sijaitsevalle saarelle. Miss Parker seuraa (ei niin yllättäen) perässä ja käy ilmi, että Jarodin äitikin on samoilla teillä. Loppujen lopuksi käy kuitenkin samoin kuin aina ennenkin: jokainen vastaus synnyttää puolen tusinaa uutta kysymystä, Jarod ei vieläkään pääse tapaamaan äitiään ja mitään ei varsinaisesti saada ratkaistuksi. Koska tällä kertaa Jarod ei edes päädy vetämään pretendiä tai auttamaan ketään muuta pulasta, tämä tv-sarjan tuplajaksoa vastaava elokuva on oikeastaan sarjan tylsemmästä päästä. Mikä on sääli, sillä kommenttiraidoilla ja haastatteluissa sarjan luojien lupailemaa kolmatta, kaikkiin kysymyksiin vastaavaa elokuvaa ei näytä kuuluvan, joten me fanit jäämme harmitellen nuolemaan näppejämme. :(

Sarjan alkuperäisten näyttelijöiden vanhetessa rooleistaan ulos sen luojat ovat itseasiassa palanneet sikäli sorvin ääreen ja aivan alkuun, että he ovat aloittaneet sarjan aivan alusta modernisoituna romaanimuodossa. Viime vuonna julkaistu Pretender: Rebirth palauttaa tarinan juurilleen ja lähtee kertomaan 2000-luvulle siirretyn Jarodin tarinaa aivan alusta, hänen ensimmäisestä pretendistään. Sinällään ihan kiva ajatus ja kun e-kirja ei paljoa maksa, saatan jopa sen hankkia ja lukea jossain välissä, mutta saamme vartoa vastauksia melkoisen pitkään, kun niitä lähdetään hakemaan aivan alusta. Toisaalta romaanimuodossa pääsemme viimein Jarodin pään sisään, joten se nyt ainakin on yay!

Mutta palatakseni Island of the Hauntediin (joka selvästikään ei varsinaisesti jäänyt mieleen, kun näin nopeasti lähden jo sivuraiteille, jos nyt en aivan aiheen vierestä), niin olihan se kiva nähdä Jarodin ja Miss Parkerin välistä nälvintää jälleen kerran - Michael T. Weiss ja Andrea Parker ovat näissä hahmoissa jo niin konkareita, että lopputulos on aina laadulla taattu - mutta muuten elokuvasta ei paljoa kostu.

IMDb:ssä

Wikipediassa