Aikaisemmin lukemaani tarinaa Blackest Night seuraava Brightest Day tutkii mitä sitten tapahtuu, kun Blackest Nightin lopussa kuolleista heränneet 12 sankaria yrittävät asettua takaisin elämiinsä. Tietenkään mikään ei ole aivan niin yksinkertaista muutenkaan, joten varsinkin Deadman Boston Brand huomaa olevansa keskellä outoa mysteeriä, jonka tarkoituksena on ilmeisesti luoda Maalle uusi puolustaja...

Tarinan ongelmana (ainakin omalta kannaltani) on väen määrä, kun 12 henkiin heränneen sankarin lisäksi juonikuvioihin sekaantuu vaikka ketä muitakin. Asiaa ei auta, että monet sankareista ovat melko tuntemattomia täällä Euroopassa, joten taustatarinat, voimat ja aikaisemmat seikkailut ovat kaikki kysymysmerkkejä. Onneksi tarina keskittyy pääosin Boston Brandin ympärille, jonka hahmo esitellään sarjassa melko hyvin. Muuten koko hommasta olisi pudonnut pohja alta.

Kokonaisuutena tarina on melko kiinnostava mysteeri, johon on luonnollisesti sekoitettu runsain määrin seikkailua ja toimintaa. Ehkä turhankin paljon viimeksi mainittuja, mutta kyse on supersankarisarjakuvasta. Kolmiosaisesta kokoelmajulkaisusta on ilmeisesti pudotettu muutama kokonaisuuteen kuuluva juttu jostain syystä veke, mutta sen siitä saa, kun lukee seikkailua, joka on alunperin julkaistu puolen tusinaa eri lehden sivuilla. Kokoelmateoksessa on mukana vain varsinaiset Brightest Day -julkaisut, joten muiden lehtien sivuilla nähdyt jutut jäävät pois.

Melkein aina Marvelin ja DC:n juttuja lukiessa jää harmittamaan se kuinka paljon sitä ei vain tiedä, koska lehtiä näkee Suomessa harvoin, eikä niitä ole aikaa tai varaa keräillä niin paljoa, että olisin oikeasti pinnalla kaikista hahmoista ja tarinoista. Silti, tämä on taas sitä kermaa päältä, joten ihan hyvää luettavaa, vaikka seikkailevat sankarit ovatkin vain pintapuolisesti tuttuja.

Wikipediassa

DC Comicsin wikissa