X-Men -saagan uusin elokuva onnistuu jatkamaan erinomaisesti suosittua sarjaa. Kaiken kaikkiaan X-Men -sarja on supersankarielokuvasarjoista mielestäni parhaimmasta päästä ja elokuvat laadullisesti keskenään yhtäläisimpiä. Nolanin Batman-trilogia on toki parhain, mutta X-Men on heti seuraavana.

Tarinalogiikan kannalta on siksi aika ironista, että tämän tarinan aikamatkailu johtaa käytännössä siihen, että kaikki leffat, jotka sijoittuvat ajallisesti X-Men: First Class -elokuvan ja tämän uusimman jälkeen, lukuun ottamatta joitakin palasia X-Men Origins: Wolverine -elokuvasta, ovat nyt sitten toista aikajatkumoa, joka ei toteutunutkaan. -_- Time travel makes my head ache...

Elokuva on kuitenkin hyvä ja vaikka sekaan mahtuu toki vaikuttavia efektejä ja runsaasti toimintaa, tämä ei tapahdu tarinan kustannuksella, vaan sitä tukien. Lopputulos on kiinnostava elokuva, jonka loppua ei missään välissä jää vartomaan sen pituudesta huolimatta. :) Asiaa ei haittaa yhtään se, että kankaalla pomppii Hugh Jackmanin Logan/Wolverine, joka on aina ollut suosikkini sankareista. Melkein ainoa täysin selittämättä jäävä kolo elokuvassa, joka jäi allekirjoittanutta ihmetyttämään, oli se miten Kitty Pryde pystyy lähettämään Loganin mielen hänen nuorempaan kehoonsa sekoittamaan aikajatkumoa. Hänen peruskykynsä liukua materian läpi ei oikein kuullosta aikamatkustusta aikaan saavalta ja mekaniikkaa ei koskaan selitetä tarkemmin. Toisaalta, kyse taitaa lähinnä olla omasta päästäni, että tämä seikka jää mietityttämään. :)

Mutta onneksi vain näin jälkikäteen, eikä elokuvan katsomisen aikana. Supersankareiden ystäville Days of the Future Past on erinomaista kesäviihdettä ja kunhan aikanaan saan Blurayn käsiini, edessä lienee aika ottaa kronologinen X-Men -maratoni. ;)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut