Saman nimiseen peliin perustuva anime olisi saattanut olla vain räiskintää ja tappelua hirviöitä vastaan. Onneksi tuotannosta on vastuussa Madhouse, joten sen sijaan, että sarjassa vain toistettaisiin peliä ilman pelaajan hallintaa, se lähteekin omille teilleen ja tutkii miten pelin taistelutilanne on syntynyt.

Pääosin takaumana kerrottu tarina kertoo kuinka orpokodissa toisiinsa tutustuneet Brandon Heat ja Harry McDowell kasvavat pikkurikollisiksi ja sitten liittyvät kotikaupungissaan vaikuttavaan Millenium-mafiaan. He etenevät järjestössä aivan ylimpään kermaan asti, kunnes kaveruksille tulee riitaa, koska Harry haluaa järjestön johtajaksi keinolla millä hyvänsä, jota hänen ystävänsä Brandon ei voi niellä... Kun Harry tappaa Brandonin, hän palaa kuolleista Harryn salaa tukemana kehitetyn necrolise-tekniikan avulla ja ryhtyy lopulta taisteluun Milleniumia ja järjestön necrolise-hirviöitä vastaan suojellakseen järjestön entisen johtajan Big Daddyn tytärtä Mikaa.

Itse asiassa, kun lähinnä pelimaailman takia sekaan heitetyt hirviöelementit kuoritaan päältä pois, alta paljastuu monitahoinen ja kiinnostava tarina kahden miehen ystävyydestä ja elämästä rikollisjärjestön maailmassa. Loppu on päälle heitettyä ja sen voi jättää aika tehokkaasti huomiotta. Tarina itsessään kantaa hyvin ja etenee mukavan verkkaisella tahdilla, pysähtyen miettimään miesten elämän moraaleja sekä heidän välisiään tunteita vuosien varrelta. Viimeinen jakso sai minut kyyneliin, mitä en tosiaankaan olisi tältä päällisin puolin toimintapohjaiselta sarjalta ensisilmäyksellä olisi odottanut.

Teknisesti animaation laatu laskee loppuun päin, mutta tässä tapauksessa se ei juurikaan haittaa, kun tarina ja henkilöhahmot kantavat näin hyvin. Musiikki on sarjassa erinomaista ja ääninäyttely (japaninkielisessä versiossa) samoin. Ja Future Filmin julkaisu tällä kertaa jopa ihan keskitasoa laadultaan. Ensimmäisiin levyihin on eksynyt jopa muutama lisämateriaali ja englanninkieliseen versioon pohjaava tekstitys ei ole aivan toivotonta, vaikka saankin näppylöitä kaksinkertaisesta käännöksestä ja iso osa kiitoksesta suomen kielen sujuvuudesta pohjaa englanninkielisen version laatuun.

Kokonaisuutena siis aivan kelvollinen paketti, jota oli itseasiassa hauskempi katsoa kuin olin odottanut. :)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Toinen mielipide Anime-lehdessä

Traileri