Aina joskus sarjakuvaostoksilla nappaan käteen ensimmäisen osan sarjaa, jota minulla ei ole aikomustakaan varsinaisesti ryhtyä seuraamaan. Luultavasti fanfictionin lukeminen on turruttanut pakottavan tarpeen päästä aina tarinan loppuun ja joskus olen täysin tyytyväinen alkupalaan. Centaur's Life on tällainen tapaus. Sinällään kiinnostava ajatus muuten tavallisesta koulu/teinisarjasta, jonka koukku on se, että päähenkilöt ovat erilaisia myyttisiä otuksia, ei jaksa viedä yhtä kirjaa enempää, mutta halusin silti testata sarjaa sen yhden kirjan verran. Hämärästi takaraivoissa kolkutti myös arvostelu, jonka olen jossain välissä lukenut Anime-lehdestä, joten tiesin suurin piirtein mitä odottaa.

Ja sain juuri sen mitä odotinkin. Joiltain osin myyttisten kouluteinien maailma on aivan samanlainen kuin meidänkin: on ensisuudelmia ja oman muuttuvan kehon aiheuttamaa nolostusta jne. Ja toisaalta kun sekaan heitetään kentaureja, lohikäärmeitä ja tiesmitä, niin maailmaan mahtuu paljon outoa ja uuttakin. Suurin murhe onkin se, että näitä juttuja ei juuri näytetä, vaan juonet keskittyvät pitkälti juuri niihin tuttuihin juttuihin. Valitettavasti myös Murayaman taidot piirtäjänä jättävät toivomisen varaa, joten hienosta ideasta ei siksi aina saada visuaalisesti irti kaikkea mitä siitä voisi irrota.

Kyseessä on siis sarja, joka olisi ehkä kiinnostanut enemmän, jos toteutus olisi parempaa ja laatu tasaisempaa. Tosin ottaen huomioon, että kouluteinidraama ei ole ollut ominta alaani edes silloin, kun olin itse koulua käyvä teini, niin voipi olla, että mitenkään hieno toteutus ei olisi jaksanut vetää minua lukemaan sarjaa pitemmän päältä. Ajatuksena kuitenkin sen verta kiinnostava, että tämä yksi kirja oli ihan hauskaa luettavaa iltapuhteiksi.

Sitä jäin tosin ihmettelemään, että kuka kustannus/markkinointipuolella oli pitänyt hyvänä ajatuksena liittää tämän kevyen, herttaisen teinityttömangan yhteyteen "makunäytteen" toisesta sarjasta, jossa on myös samanlaisia myyttisiä puoli-ihmishirviötä, mutta selvästi seksuaalisempi teema ja aivan toisenlainen kohdeyleisö?

Toki tämän kirjan ikärajoitus on 16+, johtuen siitä, että kirjassa käsitellään nuorten teinityttöjen ihmetystä omaa muuttuvaa kehoaan kohtaan hyvin realistisesti. Mitään ei yleisölle näytetä ja tilanne ei ole lainkaan seksuaalisesti latautunut, mutta asiasta puhutaan, joten yhdysvaltalaiseen tyyliin se pitää kieltää nuoremmalta väeltä. Itse en tajua miten tämä voidaan yhdistää muutaman sivun pätkään toisesta tarinasta, jossa nuori mies onnistuu puolivahingossa antamaan käärmenaiselle orgasmin...

Silläkin oletuksella, että lukijat tottelevat ikärajoituksia ja kirja ei päädy juuri murkkuikään tulleen pikkutytön käsiin (mistä en menisi lainkaan takuuseen), veikkaisin, että A Centaur's Life -mangasta oikeasti pitävät lukijat tuskin ovat kiinnostuneita toisesta sarjasta, jonka inspiraationa ovat selkeästi olleet nuorten miesten seksuaalifantasiat. Ja vaikka kävisikin niin onnellisesti, että joitakin lukijoita kiinnostavat molemmat teemat, ne tuskin kiinnostavat yhtä aikaa ja niiden sijoittaminen tällä tavalla samoihin kansiin ei millään tapaa noudata hyvää makua. Ajatellakin saa!

Julkaisijan sivuilla

Anime-lehden arvostelu