MTV Fakta -kanavalla esitetty dokumentti pureutuu nimensä mukaisesti poliisikuullusteluihin, joissa rikoksesta epäilyä painotetaan pahimmillaan tuntikaupalla kertomaan kuulustelijoille totuus. Ongelma näissä kuulusteluissa on se, että jos kuulustelijan toimet käyvät liian rankoiksi, epäilty saattaa kertoa heille totuuden sijaan sen, mitä olettaa kuulustelijan haluavan kuulla. Tämä on johtanut siihen, että kymmeniä tunteja kestäneen kuulustelun jälkeen enemmän tai vähemmän pakottamalla saadun tunnustuksen perusteella vankilaan on joutunut väärä henkilö.

Tapauksia sekä Isosta-Britanniasta että Yhdysvalloista esittelevä dokumentti ei paasaa vain kuulustelujen huonoista puolista, vaan nostaa esiin myös onnistuneita esimerkkejä, joissa asiantuntevasti hoidettu kuulustelu on tuottanut vahvistettavasti oikean tuloksen. Ongelma on tietenkin se, että sekä kuulusteltavat että kuulustelijat ovat ihmisiä, joten virheitä on mahdoton välttää.

Itse olen aina ihmetellyt asennetta, että rikoksesta on pakko rangaista jotakuta. Henkilökohtaisesti antaisin mieluummin oikean rikollisen päästä pakoon kuin pistäisin väärän henkilön syyttömänä telkien taakse. Lopputulos on kuitenkin oikeuden kannalta sama. Siksi on myös tärkeää, että asiaa on tutkimassa ja arvioimassa useampi henkilö, jotta voidaan varmistaa, että syytetty on todellakin syyllinen ennen kuin hänet passitetaan vankilaan.