Yle Teeman esittämä, Keanu Reevesin juontama dokumentti tutkii digitaalisen elokuvan tekemisen suhdetta vanhaan filmiteknologiaan.

Elämme välikautta ja digitaalinen kuvaaminen on vielä melko uusi juttu, joka on kuitenkin jo vakinaistamassa asemaansa, mutta ei ole vielä täysin sivuuttanut vanhaa filmille kuvaamista. Dokumentissa haastatellaan isoa joukkoa elokuvamaailman isoista nimistä - pääosin ohjaajia ja kuvaajia - joilla monilla on hyvin vahvat mielipiteet siitä kumpi on "parempi" tapa kuvata, filmi vai digitaalinen.

Oikeaa vastausta ei tietenkään ole, sillä molemmilla on etunsa ja huonot puolensa, minkä lisäksi taiteilijalla on toki vapaus valita työkalunsa. Dokumentin ilo onkin lähinnä mahdollisuudessa kuunnella niin monen asiasta todella innostuneen mielipiteitä. Itse en tietenkään tiedä koko hommasta juuri mitään muuta kuin sen, että omien melko huonojen silmieni kannalta tarkempi kuva ei ole niin big deal, 3D on joskus ihan cool ja inhoan, siis inhoan, käsikameralla kuvattua materiaalia, koska keinuva kuva aiheuttaa allekirjoittaneelle heti pahoinvointia, varsinkin suurella kankaalla. Kaikki "dokumenttityyliset" elokuvat aina Blair Witch Projectista eteenpäin ovat inhokkilistallani ihan tästä yksinkertaisesta syystä, jolla ei ole mitään tekemistä tarinan, ohjauksen ym. kanssa.

Dokumentti käy siis kevyestä viihteestä. Alan harrastajalle tai ammattilaiselle siitä saattaa olla enemmän hyötyä noin tiedon kannaltakina (tai sitten ei), mutta näin ulkopuoliselle se on lähinnä hauskaa ja kiinnostavaa katsomista, jolla ei loppupeleissä ole sen enempää merkitystä noin muuten. :)

Ohjelmasta Ylen sivuilla

Ohjelmasta HS:n sivuilla

IMDb:ssä

Viralliset sivut