Marvel-elokuvauniversumiin kuuluva leffa kertoo kokoelmasta epätodennäköisiä hahmoja, jotka leffan aikana onnistuvat ystävystymään, muodostamaan tehokkaan tiimin ja pelastamaan maailmankaikkeuden. More or less, no biggie. ;) Hahmojen antisankariluonne tarkoittaa sitä, että elokuvassa on voitu hyödyntää huomattavasti enemmän huumoria ja leikkisämpää otetta kuin jos sama leffa olisi tehty vakavasti otettavampien sankarien kanssa. Lopputulos on hauskaa seikkailua, joka viihdyttää alusta loppuun.

Tarinan keskellä on Peter Quill, joka kidnapattiin Maasta 11-vuotiaana juuri äitinsä kuoleman jälkeen. Avaruusryöväreiden kasvattama Peter on onnistunut pitämään kiinni erinäisestä määrästä maa-keskeisiä puhetapoja ja manerismeja samalla, kun hän on oppinut pakolliset avaruustaidot: ampumaan, ajamaan avaruusalusta jne. Raunioplaneettaa ryövätessään hän sekaantuu koko maailmankaikkeuteen vaikuttaviin tapahtumiin ja päätyy tapamaan sekalaisen setin muita epämääräisyyksiä, joista leffan loppuun mennessä muodostuu nimen Guardians of the Galaxy.

Elokuva ei tosiaan ota itseään liian vakavasti ja tekee sen vielä juuri oikealla tavalla. Lopputulos on leffa, jossa on paljon viihdettä, paljon toimintaa ja sopivassa määrin huumoria. Peter Quill saattaa olla tarinan keskushahmo, mutta itse ihastuin ikihyväksi Rocketiin. ;) Toivon tosiaan, että tämä elokuva saa jatkoa ja pääsemme näkemään lisää tämän poppoon seikkailuja.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri