Vanhana TMNT-fanina pitää kaikki leffaversiot käydä katsomassa, jossei muuten niin siksi, että pystyn valittamaan miksi ne eivät ole yhtä hyviä kuin alkuperäinen sarjakuva. :) Viimeisin viritelmä vetää uusiksi niin hahmosuunnittelun kuin syntytarinankin. Mutta mikäs siinä, kun kerran versioidaan. Minua ei ole koskaan haitannut se, että samasta perusasetelmasta tehdään erilaisia versioita, kunhan homma toimii. Tässä, no riippunee miten "toimii" määritellään.

Aikataulullisista syistä kävin katsomassa elokuvan 2D:nä 3D:n sijaan. Moni kohta olisi ollut varmasti hieno 3D:nä, mutta valitettavasti 2D:nä vaikutelma oli lähinnä sekava. Toivon mukaan DVD/bluray-masterointi tehdään paremmin, sillä muuten elokuvan levitys levyllä tulee olemaan ongelmallista. Varsinkin alkuanimaatio oli tehty niin 3D:n ehdoilla, että se ei toiminut 2D:nä visuaalisesti lainkaan. Tarkoitus olisi kuitenkin, että visuaaliset elementit kertovat tarinaa, sen sijaan, että ne häiritsevät katsojaa.

Itse tarina oli ok, vaikka ei mitään uutta. Tiede ontui paikoitellen pahasti, mutta se nyt ei ole mitään uutta tällaisissa elokuvissa. (Edes kaikkien viiden kilpparin verestä ei olisi mitenkään saatu suoraan tarpeeksi mutageeniä miljoonakaupungin pelastamiseen.) Myrkkyä levittävä torni keskellä New Yorkia oli kovin tutun oloinen juonenkäänne (kai muutkin muistavat vain kaksi vuotta vanhan Amazing Spider-Man -leffan..?), mutta menoa ja meininkiä ainakin riitti. Kesätoimintana siis aivan käypää kauraa.

Eniten minua häiritsi hahmojen karikatyyrimaisyys. Nyt en murmuta vain kilpikonnista, joiden erottaminen toisistaan kankaalla on aina vaatinut vähän kärjistämistä, vaan myös muut hahmot olivat kuin seipään nielleitä pahvipökkelöitä. Näyttelijät tekivät parhaansa, mutta kun materiaali on mitä se on... Erityisesti Will Arnettia kävi sääliksi Megan Foxin April O'Neilin aisaparina Vernonina. Oliko leffa pakko jättää loppukaneettiin, jossa hänelle nauretaan räkäisesti päin lärviä? Puhumattakaan siitä, että kilpparit kyllä pyytävät Aprililtä anteeksi, että tämä joutui heidän takiaan pulaan, vaan luodista saanutta Vernonia ei huomioida mitenkään. Nice. :(

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Viralliset sivut