Minulle sarjasta The Bride's Story tuttu Kaoru Mori pääsee tässä kovakantisessa ja laadukkaassa kirjassa ääneen monellakin tapaa. Kirjaan on kerätty yksien kansien väliin melkolailla kaikki Morin tuottama materiaali, joka ei liity hänen kolmeen pitkään sarjaansa. Mukana on melkoinen sekametelisoppa lyhyitä tarinoita, mainosmateriaalia ja muuta lisämateriaalia. Parisataasivuisesta teoksesta noin vajaat kaksikolmannesta on lyhyitä tarinoita ja loput sitten kaiken näköistä muuta materiaalia.

Tällaisesta antologiasta on sikäli vaikea sanoa mitään tarkkaa, koska jokainen tarina on kuitenkin oma juttunsa ja joistakin pitää enemmän kuin toisista. Yleisesti ottaen tarinat olivat kyllä minulle mieleen. Erityisesti on pakko antaa Morille plussaa hänen kyvystään piirtää aikuisia naisia. Vaikka hahmot näyttävätkin nuorilta, he eivät siltikään näytä tytöiltä, vaan itsenäisiltä, naiseutensa tuntevilta, aikuisilta naisilta. Monissa muissa mangoissa kun tällainen look sallitaan vain joillekin yliseksuaalisille famme fatala -hahmoille. Itse koen tällaisen tyylin huomattavasti viehättävämpänä.

Noin muutenkin Mori onkin erittäin taitava piirtäjä ja osaa kertoa tarinoita, joissa ei tapahdu paljoakaan, mutta joissa tunnetaan sitäkin enemmän. Juuri siksi Mori minua kiinnostaakin. Tämän tapaiset, usein ainakin jollakin tasolla romanttiset jutut eivät ole minulle tavallista heinää, mutta aina silloin tällöin kyllä kelpaavat. Ja silloin vain paras on tarpeeksi hyvä. :)

Kustantajan sivuilla