MTV Fakta -kanavalla esitetty brittiläinen dokumentti käy nimensä mukaisesti läpi Yhdistyneiden kuningaskuntien kuningatar Elisabet II:n aikana olleet pääministerit. Pääministerin asemasta ei ole säädetty lailla, vaan perinne vaatii, että hallitseva monarkki nimeää pääministerin. Samainen perinne määrittelee, että käytännössä pääministeriksi nousee vaalit voittaneen puoleen johtaja. Elisabetin valtakaudelle on mahtunut melkoinen määrä pääministereitä, joista jokainen on käynyt viikottain kuningattaren luona raportoimassa hallituksensa tilasta. Elisabetin enimmäinen pääministeri oli Winston Churchill ja myös Margaret Thatcher kuuluu sarjaan. Tällaisten merkkihenkilöiden lisäksi luettelossa on koko joukko vähemmän tunnettuja ja poliittisesti merkittäviä pääministereitä vuosien varrelta.

Dokumentissa käydään pakostakin toki läpi sekä politiikkaa että maailmanhistoriaa, mutta tärkeämpänä elementtinä on kuningattaren suhde eri pääministereihinsä. Jokainen heistä on kuitenkin oma persoonansa ja tuli toimeen kuningattaren kanssa omalla tavallaan. Pitää myös muistaa, että brittiläisten suhde kuningattareensa on aivan oma juttunsa ja varmasta vaikuttavana tekijänä myös kuningattaren ja pääministerin välisessä suhteessa.

Kaiken kaikkiaan kyse on dokumentista, joka auttaa osaltaan valaisemaan maan hallintajärjestelmän toiminnan yhtä osaa, mutta jää kyllä muun maalaisille vähän kuriositeetin tasolle.