Parkkisen Ulos kaapista on alaotsikkonsa mukaisesti kokoelma oikeiden ihmisten kertomuksia heidän tunteistaan ja kokemuksistaan, kun he tai joku heidän läheisistään on tullut ulos kaapista ja kertonut olevansa homoseksuaali. Mukana on tarinoita kaikenikäisiltä ja luonnollisesti osa pääsi tilanteesta helpommalla kuin toiset. Homoseksuaalisuus kun on joillekin helpommin hyväksyttävä asia kuin toisille. Erityisen antoisia olivat tarinaparit, joissa kaapista tuleva ja homoseksuaalisuuden läheisessään kohtaava kertovat kumpikin oman näkökulmansa tilanteeseen ja tapahtuneeseen.

Pidin myös erittäin paljon tekijän ratkaisusta sisältää pari ruotsinkielistä tarinaa alkuperäiskielisinä kirjaan niin, että niiden suomenkielinen käännös seurasi alkuperäiskielistä tekstiä. Tunnerikkaiden asioiden ilmaiseminen on aina helpompaa sillä kielellä, jonka mieltää äidinkielekseen, joten tämän asian tunnistaminen ja tunnustaminen tällä tavalla suoraan kirjassa käy jo pienestä kieliteosta.

Tarinoiden lisäksi kirja sisältää myös runoja ja tekstinkappaleita asiaan liittyen sekä pari lyhyttä artikkelia, joista toisessa käsitellään homoseksuaalisuutta psykoanalyysin näkökulmasta ja toinen on homoseksuaalisuuden historian lyhyt historiikki. Kumpikin on varmasti kiinnostavaa luettavaa varsinkin sellaiselle lukijalle, joka kohtaa aiheen konkreettisesti ensimmäistä kertaa.

Kirjan paras anti onkin juuri se, että se tarjoaa realistisia kuvia siitä mitä on tapahtunut ja voi tapahtua, kun päättää tulla ulos kaapista tai läheinen tekee niin. Vaikka tilanne on nykyään huomattavasti entistä parempi ja yhteiskunta suvaitsevaisempi, aihe on silti arka ja hyvin henkilökohtainen. Monelle asioista puhuminen on varmasti vaikeaa ja yhteisten kokemusten jakaminen haastavaa. Kirja tarjoaa mahdollisuuden saada realistisemman kuvan eri reaktiomahdollisuuksista ilman turhaa pelkoa ja stressiä. Samalla uskoisin, että useimmat kirjoittajat ovat myös kokeneet kokemustensa jakamisen antoisaksi.