Vin Dieasel on näyttelijä, jota jaksan kuunnella leffassa kuin leffassa. Siis kuunnella, sillä vaikka mies onkin hyvän näköinen (jos tykkää isoista lihaksista...), mutta omakohtaisesti viehätys tulee nimenomaan syvästä, karheasta äänestä. :)

Babylon A.D.  on scifi-tarina, jossa Diesel esittää Tooropia, Yhdysvalloista karkoitettua salakuljettajaa, joka saa mahdollisuuden palata kotimaahansa, kunhan hän vie mukanaan salaperäisen Auroran. Elokuvan alussa olevat mystiset elementit paljastuvat myöhemmin kyberneettisiksi yksityiskohdiksi, kun ilmenee, että Auroran aivoihin on istutettu tietoja jo ennen hänen syntymäänsä ja hänen on tarkoitus toimia erään uskonlahkon maineen nostajana synnyttämällä neitsyenä kaksoset. Toorop sekaantuu kuitenkin uskonlahkon suunnitelmiin ja elokuvan loppukaneetti on sekä surullinen että melko humoristinen, kun kova salakuljettaja jää vastasyntyneiden kaksosten yksinhuoltajaisäksi.

Elokuva ei ole paras mahdollinen. Suurin osa juonen aukoista syntyy Auroran "voimista", sillä ilmeisesti yletön määrä tietoa ja epätavallinen älykkyys on yhtä kuin telekinesia ja ennustuskyky ja ties mitä. Siis hä? Toisaalta pidin siitä, että alun mahtipontisten heittojen jälkeen koko homma paljastuukin markkinointitempuksi. Maailmaa ei pelasteta ja kenelläkään ei ole suuria kohtaloita. Yrityksen tavoin toimiva uskonto vain yrittää kehittää lisäponnetta saadakseen lisää asiakkait... ei kun uskovia.

Juoni on siis mitä on, mutta tuotannollisesti kyse ei ole pahasta elokuvasta lainkaan. Dystopinen tulevaisuus näyttää uskottavalta ja hienolta. Bluray oli siinä mielessä pettymys, että lisämateriaaleja ei ole lainkaan. Sinällään ei yllättävää, koska huonosti menestynyt elokuva (no, huonosti ja huonosti: se ansaitsi teattereissa $72 miljoonaa, mutta kun sen tekemiseen meni $70 miljoonaa, niin...) jää usein tyngäksi levyjulkaisuissa. Silti olisi ollut kiva nähdä blurayllä edes jotain lisää pelkän leffan sijaan.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Leffatykki