BBC Knowledgella esitetty kolmiosainen tutkii länsimaissa valloillaan olevan ylipainoepidemian juuria. Jaksoissa tutustutaan ruuan yltäkylläisyyden leviämiseen, annoskoon nousuun ja sokerin käytön lisääntymiseen. Nämä ovat kaikki tekijöitä, jotka ovat epäilemättä vaikuttaneet siihen, että ylipaino ja liikalihavuus ovat nykyään niin yleisiä länsimaissa.

Ohjelma keskittyy tämän epäterveellisen ruokakulttuurin takana oleviin taloudellisiin syihin. Markkinointi, kilpailu ja halu saada ihmiset kuluttamaan enemmän esim. pikaruokaloissa ovat saaneet aikaan sen, että epäterveellistä ruokaa on aivan liian helposti saatavilla. Yhdysvalloissa syntynyt tilanne on siellä huomattavasti pahempi kuin Euroopassa, jossa sama suuntaus on kuitenkin ollut myös esillä.

Käytännön esimerkkejä tästä Suomessa ovat ylisuuret naksupussit tai Helsingissä maahan juuri Burger Kingin mukana rantautunut mahdollisuus juoda aterialla niin paljon limua kuin napa vetää. Itse pelkään, että kilpailuhenki saa muut suomalaiset ravintolat tarjoamaan samaa mahdollisuutta, jota tähän asti on voinut hyödyntää vain Rax-ravintolassa. Pieni limu roskaruuan kanssa kuuluu asiaan, kun epäterveellisesti syödään, mutta janon sammuttamiseen olisi parempi käyttää ihan vain vettä.

Dokumentti ei ota kantaa lainkaan jokaisen henkilökohtaiseen vastuuseen siitä mitä suuhunsa pistää, vaan käsittelee pelkästään niitä taloudellisia taustatekijöitä, jotka ovat osaltaan johtaneet vääränlaisen ravinnon liialliseen syöntiin. Vastaavaa tietoa on toki ollut tarjolla ennenkin, mutta tämä dokumentti sarja paneutuu asiaan syvällisemmin ja hakee mielipiteitä ja haastatteluja asiantuntijoiden lisäksi myös niiltä, jotka ovat olleet tekemässä todellisia päätöksiä.