Ensimmäinen Expendables oli taattua toimintaa, toinen on minulta itse asiassa yhä näkemättä, vaikka DVD kyllä löytyy hyllystä, mutta onneksi se ei haitannut sarjan kolmannen osan seurantaa, kun teki mieli käydä leffateatterissa ja katsottavaksi valikoitui aivot narikkaan -toimintaa.

Kolmannessa osassa vanhojen toimintaelokuvasankarien määrä alkaa olla jo sellainen, että enää ei listalta taida puuttua yhtäkään merkittävää nimeä. Kun sekaan heitetään vielä kourallinen uusia kasvoja, lopputulos on melkoinen määrä jengiä, joiden perässä on pysymistä. Elokuvan toiminta on hyvää ja sitä tosiaan riittää, mutta valitettavasti juoni on sitten tohinan keskellä jäänyt pahasti tyngäksi. Käytännössä elokuva juoksee toimintakohtauksesta toiseen ilman sen ihmeempiä hengitystaukoja. Mm. harmittamaan jäi se, että sivulauseissa ja kerronnassa tuotiin kyllä esiin, että leffan pahis on oikeasti paha ja pitää pysäyttää, mutta näitä paljastuksia ei sitten ilmeisesti tarvinnut paljastaa yleisölle lainkaan. Taustatarina jää laihaksi ja se kerrotaan, ei näytetä.

Toki sekaan mahtuu myös joitakin herkkupaloja. Mm. Antonio Banderasin maaninen Galgo, Kesley Grammerin kameomainen Bonaparte ja Mel Gibsonin shown varastava pahis Stonebanks jäivät mieleen. Aika ajoin sekaan heitettiin myös ihan osuvia yhden lauseen laukaisujakin, jotka joskus jopa esitettiin pysäyttämättä koko showta vitsin ajaksi.

Kaiken kaikkiaan ihan katsottava leffa, jos ei muuten niin siksi, että harvoinpa on mahdollisuutta nähdä kaikkia näitä äijiä samaan aikaan ruudulla. Menee kuitenkin siihen, että nyt kun leffa on nähty, ei sitä juuri ole tarvetta toistamiseen katsoa. Kun levyt tulevat kauppoihin, tulen siis vahtaamaan hyvin tarkkaan lisämatskujen määrää, laatua ja luonnetta ennen kuin sijoitan niiden ostamiseen, sillä elokuvan takia rahaa en ole valmis enempää käyttämään.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Viralliset sivut