The Lucky One  on romanttinen draamaelokuva, jonka tulin katsoneeksi yhdeltä elokuvakanavista - suunnitelmani hyödyntää niitä enemmän edistyy siis. :)

Zac Efronin esittämä Logan on sotilas, joka on hiljattain palannut kolmannelta palveluskierrokseltaan Irakissa. Siellä ollessaan hän löysi maasta kuvan naisesta. Tämä löytö pelasti Loganin hengen, sillä vain hetkeä myöhemmin ohjus osuu juuri siihen kohtaan, jossa hän istui ennen kuin huomasi kuvan ja nousi hakemaan sitä. Logan päättää etsiä naisen ja kiittää häntä, mutta päästyään paikan päälle hiljainen mies ei tahdo saada sanoja suustaan ja ennen kuin hän tietää mitä on tapahtunut, hän onkin saanut työpaikan Bethin ja tämän äidin pyörittämässä lemmikkihotellissa. Loppu elokuvaa onkin sitten melko odotettavissa: pari rakastuu, haparoi tunteidensa kanssa, elää elämäänsä, sekaan heitetään hieman draamaa Bethin entisen aviomiehen muodossa ja onnellinen loppu ei ole mikään yllätys.

Romanttiset elokuvat eivät ole tavallista kauraa minulle, mutta aina välillä kohdalle osuu sellainen, joka iskee. Romanttiset komediat voidaan unohtaa, niitä en voi sietää, mutta draamojen seasta löytyy poikkeuksia. Yleensä kyse on juuri tällaisesta elokuvasta, jossa draamakin pidetään melko vähäisenä ja realistisena, tyhmän itsepäisyyden määrä on mahdollisimman pieni tai ainakin sille annetaan pätevä syy ja seassa on hyviä näyttelijöitä ja vahvoja roolisuorituksia. Efron tekee hyvää työtä vähäpuheisena ja kovia kokeneena Loganina, kuten myös Taylor Schilling yksihuoltajaäiti Bethinä. Keveyttä elokuvaan tuo Blythe Danner Bethin äitinä Ellienä, jonka pippurisempi elämänasenne ei anna Bethin jäädä seisomaan paikoilleen elämässään. Kokonaisuus vain toimii.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri