BBC Knowledge -kanavalla esitetty seitsemän-osainen dokumenttisarja tutkii miten briteistä tuli brittejä. Sarjassa käydään läpi tärkeimmät kansakunnan luonteeseen vaikuttaneet historian hetket: vallankumoukset, valloitukset jne. Koska historiaa on paljon ja aikaa loppujen lopuksi vähän, lopputulos on hieman nopeasti juostu, mutta kiinnostava katsaus historiaan toisenlaisesta näkökulmasta.

Koska dokumentissa tarkastellaan niitä hetkiä, jotka vaikuttivat selvästi brittiläisten luonteeseen kansakuntana, mukaan mahtuu tuttujen, tunnettujen hetkien lisäksi myös sellaisia asioita, jotka eivät yleensä pääse niin selvästi esille. Samalla monia juttuja, joilla on toki historiallista painoa, mutta jotka eivät vaikuttaneet juurikaan kansakunnan luonteeseen, jää pois. Siksi tutun seasta puuttuu joitakin asioita, joita yleensä olisi mukana, ja mukana on juttuja, jotka normaalisti jäävät unohduksiin. Näin siksi, että näkökulma on enemmän kulttuurihistoriaa ja kulttuuriantropologiaa kuin tutumpaa ja tavallisempaa poliittista historiaa.

Olen itse vahvasti sillä kannalla, että näkökulma vaikuttaa suuresti tulkintaan, joten olen aina innoissani, kun pääsen tutustumaan tuttuunkin aiheeseen uudesta näkökulmasta. Siksi erittäin kiinnostava dokumenttisarja ja hyvin tehty.

IMDb:ssä