Sangatsu Mangan julkaisema mangasarja kertoo Takeru Wajimasta, jonka koiratarhasta hakema uusi lemmikki osoittautuu maailmankuulun etsivän Sherlock Holmesin reinkarnaatioksi. Takerun Sherdockiksi ristimä koiranpentu pystyy kommunikoimaan hänen kanssaan Takerun isoisän Englannista tuoman Sherlockin vanhan piipun avulla. Pian kaksikko päätyykin selvittämään rikosta toisen jälkeen...

Ihan hauska idea, joka tietenkin johtaa tiettyyn määrään todellusta samalla, kun rikokset ratkaistaan perinteisellä päättely menetelmällä. Olen itse niin onneton siinä puuhassa, että minulla ei ole hajuakaan siitä ovatko nämä osat tarinaa mitenkään järkeviä. Ainakin tekstiä riittää, se käy ilmi heti alusta. Sherdock onkin useimpiin mangoihin verrattuna melkoisen sanatulvan alle jäänyt ja vaikka rikoksia ratkaistaankin, se harvemmin johtaa toimintaan. Jännitys tulee sen sijaan johtolankojen seuraamisesta ja päättelystä.

Tarina toimii hyvin yksittäisten tapausten sisällä. Laajempi juonikuvio sen sijaan jää sekavammaksi. Takerun ja Sherdockin suhde kehittyy hyvin, minkä lisäksi pidän siitä, että hahmot vanhenevat ja etenevät elämässään. Ensimmäisen kirjan opiskelija on seisemänteen osaan päästäessä jo nuori poliisietsivä uransa alussa. Sen sijaan Sherdockin uudelleen syntymän ja Takerun isoisän piipun salaisuus jäävät vain muutaman vinkin varaan, kun sarja loppuu aivan kesken.

Yuki Saton kuvitus on kohdallaan ja kevyt, ohut viiva toimii hyvin. Shojolle tyypillisesti pääpaino on hahmoilla, joten suurimman osan aikaa taustat ja sijainnit jäävät vähemmälle huomiolle. Ne tuodaan esiin lähinnä silloin, kun kyseinen juonikuvio sitä vaatii. Tämän takia hahmoja on joskus vaikea sijoittaa ympäristöönsä, mutta muuten piirrosjälki on laadultaan hyvää ja sopii kevyen tarinan henkeen.

Kyseessä ei ole suosikkisarjani ja on pakko myöntää, että jollen ostaisi suomenkielisiä mangoja huomattavasti kevyemmin perustein kuin suuremman tarjonnan omaavia englanninkielisiä, en luultavasti olisi tähän sarjaan jaksanut paneutua. Kevyenä hupina se kuitenkin toimii.

Anime-lehden arvostelu