C More -kanavilla näkemäni ja Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleillekin päässyt dokumentti ehti jo voittaa Oscarinkin tänä vuonna. Dokumentti kertoo ammattilaislaulajista, jotka ovat vuosikymmeniä laulaneet eri nimiartistien taustalla, mutta eivät ole koskaan päässeet itse parrasvaloihin. Joko ajoitus on ollut huono tai laulaja ei vain ole halunnut olla tähti, vaan ainoastaan laulaa.

Dokumentissa käydään läpi taustalaulajien käytön historiaa ja kehittymistä alalla pitkään olleiden, taitavien artistien muistojen ja haastattelujen kautta. Toki mukaan mahtuu myös isojen tähtien haastatteluja ja kehuja sekä erinomaista musiikkia. Kokonaisuus on kiinnostava katsaus musiikin historian erääseen yksityiskohtaan, joka helposti jää unholaan ja huomiotta. Taustalaulajia kun ei usein juuri panna merkille, mutta heidän tekemänsä työ on kokonaisuudelle aivan yhtä tärkeä kuin bändin tai laulajankin.

Puolituntiseen ohjelmaan mahtuu paljon haastattelumateriaalia, muistelua ja musiikkia, joten kyseessä on todellakin katsomisen (ja palkitsemisen) arvoinen dokumentti, joka on varmasti kaikkien musiikinystävien mieleen.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri