MTV Fakta -kanavalla esitetty dokumentti paneutuu Barack Obaman ensimmäiseen vuoteen presidenttinä, vertaillen hänen toimiaan edeltäjiinsä ja verraten luvattua toteutuneeseen.

Itse olen aina kokenut outona yhdysvaltalaisten tavan käyttäytyä kuin heidän presidenttinsä olisi itsevaltias, vaikka samalla he ovat kovin ylpeitä demokraattisesta järjestelmästään. Kaikki hyvä on aina presidentin aikaan saannosta ja kaikki paha hänen syytään, vaikka mies joutuu ajamaan asioita järjestelmän sisällä ja perii edeltäjänsä tekemiset. Ehdokkaat lupaavat aina paljon, heiltä odotetaan aina paljon ja kaikki joutuvat aina pettymään, sillä järjestelmä ei salli mielivaltaista vallan käyttöä, eikä vuosikymmenien aikana muhineita ongelmia ratkaista muutamassa vuodessa.

Tämä dokumentti tuo hyvin esiin tämän ongelman, mutta myös sen kuinka paljon Obama on saanut aikaiseksi kaikesta huolimatta jo ensimmäisen hallintovuotensa aikana. Näin ulkopuolisena olen aikaisemmin havainnut lähinnä ulkopoliittiset toimet, jos niitäkään, joten sisäiset muutokset ym. ovat kiinnostavaa katsottavaa.