Discovery World -kanavalla esitetyssä dokumentissa tutustutaan Watergate-skandaaliin asiasta kertovan elokuvan All the President's Men kautta. Dokumentissa kerrotaan sekä itse skandaalin että elokuvan historiaa ja taustoja sekä käydään läpi miten elokuva ja todellisuus vastaavat toisiaan.

Watergate on toki tärkeä osa Yhdysvaltain poliittista historiaa, mutta myös sellainen palanen, johon en ole kovin tarkkaan tullut tutustuneeksi. Elokuvan puolestaan muistan nähneeni kerran tai pari, joskin siitä on aikaa. Näin ollen dokumentti on erittäin kiinnostava varsinkin kaltaiselleni lisämateriaalifanille. :)

Dokumenttiin oli panostettu melkoisesti, joten mukana haastateltavina oli sekä elokuvan näyttelijöitä että alkuperäisessä skandaalissa mukana olleita melkoinen joukko. Kun sekaan heitetään vielä pari historioitsijaa, niin lopputulos on varsin kattava katsaus asiaan sekä faktan että fiktion kannalta. Sanoisin melkein, että herää kiinnostus tutustua asiaan syvällisemmin, mutta utelias kun olen, saman voi sanoa melkein mistä tahansa. :p

IMDb:ssä