Ranskalainen animaatio ammentaa inspiraatiota Oopperan kummituksesta sekä Frankesteinin hirviöstä ja kertoo melko tutun tarinan tiedemiehen laboratoriossa vahingossa syntyvästä hirviöstä, joka ei kuitenkaan halua pahaa ja omaa erittäin kauniin lauluäänen. Pariisin kauhistellessa hirviötä hänen onnistuu löytää ystäviä elokuvasta innostuneesta Emilestä, tämän ystävästä Raoulista ja Vanessa Paradisin esittämästä laulajasta Lucillesta.

Alunperin 3D-animaatio toimii ihan hyvin kaksiulotteisenakin ja on kaikin puolin erinomaisesti tehtyä. Elokuvan musiikki on hauskaa kuunneltavaa ja varsinkin Lucillen La Seine and I on kaikin puolin ihana kappale. Elokuvassa on tehty sikäli kiinnostava päälleäännitysratkaisu, että kaikki laulut on jätetty englanniksi (alunperin toki ranskankielisiä, mutta Paradis hoitaa molemmat kielet). Suurin osa kohtauksista toimii näinkin, koska laulut ovat pääosin Lucillen esityksiä, mutta yksi kohtaus, jossa hirviö Francour ilmaisee tunteitaan ja kertoo tarinansa musiikin muodossa menee näin englantia osaamattomilta ohi. Ottaen huomioon elokuvan kohdeyleisön iän, ratkaisu ei ehkä ole paras mahdollinen...

Noin muuten elokuvassa ei ole paljoakaan murmutettavaa, mutta ei se myöskään erityisesti jää muistiin. Eniten omaan mieleen jäi mukava musiikki, joka on toki aina kiva juttu.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri